Utelukker ikke at Tysfjord-delingen sier stopp for kommunesammenslåingen i 2020: – For andre gang overkjører statsråden oss

Artikkelen er over 2 år gammel

Se debatten med ordførerne her.

DEL

Fredag kom beskjeden, statsråden og departementet følger ikke tilrådningen fra fylkesmannen og flytter kommunegrensen for delingen av Tysfjord i 2020.

Den beskjeden ble tatt imot som et sjokk.

– Jeg har akkurat fått sjokkbeskjeden fra statsråden om at de ikke kommer til å følge fylkesmannens tilrådning og med det overkjører oss for andre gang, sier en oppgitt Rune Edvardsen (Ap).

Han har kalt inn til hastemøte førstkommende mandag for å diskutere situasjonen.

Bakgrunn: Tysfjord blir delt nord for Sørfjord

Debatt

I en debatt på Fremover der ordførerne fra de tre kommunene, Narvik, Ballangen og Tysfjord samt høyrerepresentant Paul Rosenmeyer, var representert, går de hardt ut mot delingen.

– Det ligger i kortene at vi ønsker å legge ned arbeidet med kommunesammenslåing og be statsråden og departementet gjennomføre sammenslåingen selv, sa Edvardsen i debatten.

Se hele debatten i vinduet øverst.

Det støttet høyrerepresentant Paul Rosenmeyer.

– Jeg støtter dette fullt ut. Jeg ser ikke hensikten i å gå videre i prosessen med slik man har stelt seg fra departementet sin side, sa Rosenemeyer.

Reporter Terje Næsje, stilte spørsmål om det fortsatt står ved lag at Narvik, Ballangen og halve Tysfjord slår seg sammen 1.1.2020. Det besvarte lederen for fellesnemnda, Rune Edvardsen, slik:

– Vi får se hva kommunestyrene vil. Det kan hende vi ikke ønsker å slå oss sammen i det hele tatt. Vi kan stå hver for oss, det kunne vi gjort uavhengig av dette.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken