Gå til sidens hovedinnhold

LKAB Musikkorps administrerer musikalsk medisin som vil varme

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag kan byens befolkning igjen få nyte levende musikk i friluft. Da inviterer LKAB Musikkorps til gratis sommerkonsert.

Lørdag er det konsert i parken ved Det 4. Hjørnet og Trinigon.

Konserten marker sesongslutt for vinnerne av LKABs kulturstipend for 2018.  Stipendet er et bevis på at det sprell levende korpset er en bærer av flotte musikalske tradisjoner samtidig som det søker samarbeid med nye og kanskje iblant uventede artister for å fortsette å utvikles og nå et bredt publikum. Noe også konserten lørdag er et eksempel på.

Sjonglerer mange baller

Korpset kan se tilbake på et svært kondisjonskrevende og begivenhetsrikt år der de har vært på besøk på den iberiske halvøy, nærmere bestemt i Calella ved Barcelona, debutert i fri dressur på Romjulsjazzen, showet i Folkets Hus sammen med Atle Pettersen, det episke Lommeteatret og flere lokale talenter, blant annet Anna-Marja Amundsen.

Og selvsagt gledet et stort publikum med sin tradisjonsrike og ytterst stemningsfulle nyttårskonsert i sang- og samspill med Sangvirkelaget.

Høydepunktet for oss som får godfot av storband var da LKAB fordypet seg i sjangeren under VU sammen med ingen ringere enn Wenche Myhre og komponist, arrangøren og akkompagnatøren Anders Eljas.

Byens gater blir heller ikke det samme uten de stramme blå og hvite på nasjonaldagen og sementerer statusen som en viktig bidragsyter til et bredt og fasettert kulturliv i Narvik.

Når så det travle korpset nå tar ferie og ønsker sitt publikum god sommer med fengende musikk har de satt sammen et flott repertoar hvor bl.a. hornrekka får vise seg frem på «Spanish Horns» og klarinettrekka på «Clarinet Escapade.» Videre blir det både flørt med Wilhelm Peterson-Bergers «Sommarsång,» Johan «Nøtteliten» Øians «Melodie Beguine» og en rekke andre stykker som forhåpentligvis skremmer regn, tåke og ensifrede varmegrader langt, langt vekk.

Kommentarer til denne saken