Roser de frivillige for at det ble dataparty etter bombetrusselen

Legestudenten Simon Roaldset fra Narvik er både frivillig og deltaker. Han vant en av konkurransene lørdag.

Legestudenten Simon Roaldset fra Narvik er både frivillig og deltaker. Han vant en av konkurransene lørdag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En av de frivillige er legestudenten Simon Roaldset fra Narvik.

DEL

Partysjef for datapartyet Lano i Narvik, Kim Robin Strømsnes, er sliten men fornøyd. I Glassgata på UiT Campus Narvik (tidligere Høgskolen i Narvik), sitter nå mellom 120-130 personer. De er enten frivillig mannskap eller deltakere på datapartyet.

Fornøyd

- Jeg er veldig fornøyd. Vi har solgt rundt 80 billetter, og det hadde aldri gått uten det fantastiske mannskapet, sier partysjef Strømsnes til Fremover.

For onsdag kom det inn en bombetrussel på Jodel, og dermed ble alle skolene i Narvik stengt fredag. Det gjaldt også universitetet – og det så mørkt ut for datapartyet.

Saken fortsetter under bildet.

Partysjef Kim Robin Strømsnes skryter av de frivillige som har stått på for å få til datapartyet. På grunn av bombetrusselen ble det mye ekstra arbeid for å få til datapartyet.

Partysjef Kim Robin Strømsnes skryter av de frivillige som har stått på for å få til datapartyet. På grunn av bombetrusselen ble det mye ekstra arbeid for å få til datapartyet. Foto:

Sto på

Egentlig fikk de først beskjed om at partyet måtte avlyses, men etter et krisemøte fant de ut at dette skulle de få til.

De som kunne, cirka en fjerdedel av mannskapet, mønstret torsdag ettermiddag for å rigge og kjøre klart.

- Denne riggingen skulle egentlig gjøres fredag med mye mer mannskap, men alle sto på og jobbet hardt. Vi fikk tilbakemeldinger fra de som hadde meldt seg på at de ønsket at vi skulle arrangere Lano, og det klarte vi, sier han fornøyd.

Mannskapene gjorde så mye som mulig ferdig torsdag kveld, og da de fikk tilgang på skolen etter kollen 16 fredag var det full fart for å rekke alt til deltakerne kom ved midnatt.

- Vi måtte omorganisere alt, og uten det fantastiske mannskapet hadde det aldri gått, slår han fast.

Han er opptatt av å kunne gi best mulig kvalitet til deltakerne, og forteller at det meste har fungert. Det har vært noen små problemer underveis, men det har mannskapene raskt løst.

Konkurranser

Det arrangeres mange konkurranser i løpet av datapartyet, og premiene er sponset av lokalt næringsliv.

- Det lokale næringslivet har stilt opp, og det er jeg evig takknemlig for, sier partysjefen.

Vant konkurranse

Simon Roaldset fra Narvik skulle egentlig være med som vanlig deltaker, men har overtatt for en kompis som ble syk som scene-arbeider.

Han vant også konkurransen i spillet Hearth Stone, og er godt fornøyd med det.

- Det er et kortspill, og det å vinne er en kombinasjon av en god strategi og flaks, sier han og ler.

Til daglig studerer han medisin ved Universitetet i Tromsø. Han har data som hobby, i tillegg til å danse breake dance.

- Jeg liker mange forskjellige ting, og det er fint med litt avbrekk fra studiene, sier han.

Det er ti år siden sist han var med på Lano i Narvik. Også da var han med i mannskapet.

Hans røper at en av tingene som skal skje fra scenen i helgen er en konkurranse om å drikke en og en halv liter cola.

- Det er ikke så sunt, så klart, men mye på et dataparty er lite sunt. Det går mye i ferdigmat som pizza, men det er samtidig veldig sosialt, forteller han.

Det er cirka 80 betalende deltakere på datapartyet Lano i Narvik i helgen. Med mannskaper er det 120-130 i sving i Glassgata på UiT, Campus Narvik (Tidligere Høgskolen i Narvik)

Det er cirka 80 betalende deltakere på datapartyet Lano i Narvik i helgen. Med mannskaper er det 120-130 i sving i Glassgata på UiT, Campus Narvik (Tidligere Høgskolen i Narvik) Foto:

Artikkeltags