AFS søker vertsfamilier i Narvik for utvekslingselever

Artikkelen er over 3 år gammel

AFS Norge Internasjonal Utveksling søker vertsfamilie for utvekslingsstudenter som vil til Narvik.

DEL

AFS er en ideell organisasjon som jobber for å bidra til fred og forståelse på tvers av landegrenser, blant annet gjennom å organisere utveksling for elever på videregående skole. I år har organisasjonen flere elever som trenger vertsfamilie, og mange av elevene som kommer til Norge drømmer om å oppleve den norske naturen og kulturen her.

– For dem ville t år i Narvik vært ideelt. Vi vet at det finnes mange familier med kjærlighet og plass, så vi håper at de vil åpne sine hjem for noen av elevene våre, sier Silje Berg Rødal, programassistent Sommer i AFS. Og legger til:

– Vi har ikke hatt noen vertsfamilier i Narvik siden 2012. Dette vil vi gjerne endre da vi vet at Narvik er en naturperle mange elevere ville ha likt godt.

– Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse. Du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Utvekslingselevene skal bli en del av familien, og delta i familielivet på samme måte som de andre familiemedlemmene, forteller Marit Grønskei, generalsekretær i AFS Norge.

– Nesten 2000 norske videregåendeelever drar ut i verden på utveksling hvert år. Utenlandske ungdommer bør få den samme muligheten til å komme på utveksling til Norge.

Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden. Som vertsfamilie får man komme med sin «ønskeliste» både med hensyn til kjønn, land og interesser, før man sammen med AFS Norge velger elev.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken