Nordland Teater spiller Tsjekhov i Narvik kulturhus: – Har fått meget gode kritikker

Nordland Teater med oppsetningen av «Tre Søstre» av Anton Tsjekhov i Kulturbadet.

Nordland Teater med oppsetningen av «Tre Søstre» av Anton Tsjekhov i Kulturbadet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag spiller Nordland Teater klassikeren «Tre Søstre av Anton Tsjekhov på Narvik kulturhus. Forestillingen har fått meget gode kritikker i både VG og Rana Blad.

DEL

– Det er ei fantastisk forestilling, sier kulturhussjef, Bjørnar Mikkelborg.

Tre søstre skildrer den russiske overklassen følelse av meningsløshet i en verden som endres, og hvor privilegiene deres er truet, framgår det av pressemateriellet.

Med humor og sårbarhet beskriver Tsjekhov disse menneskene med stor innsikt og kjærlighet, og viser frem all deres dårskap. Søstrene evner ikke å leve livet der de er, men ønsker seg alltid videre. Til et annet sted. Et sted hvor de vil få det bedre. Stykket hadde premiere i 1901 i Moskva.

Øvrige medvirkende på scenen er Rune Storsæther Løding, Lena Jacobsen Kvitvik, Even Rasmussen, Duc Mai The, Endre Hellestveit, Anders Dale og Andreas Kolstad.

VG skriver i sin anmeldelse:

Søstre på randen av sammenbrudd viser styrke i Nordland Teaters oppsetning av Tsjekhovs klassiker

Tre søstre

Tre søstre (russisk: Три сестры) er et skuespill av den russiske dramatikeren og novelleforfatteren Anton Tsjekhov. Konstantin Stanislavskij og hans Moskva kunstnerteater oppførte stykket 31. januar 1901 i Moskva.

Stykket er et naturlasitisk stykke om forfallet innen den privilegerte klassen i Russland, og deres søken etter meningen med livet i det moderne verden. Det beskriver tilværelsen og forhåpningene til Prozorov-familien og de tre søstrene Olga, Masja og Irina, og deres bror Andrej. Familien er utilfredse og frustrerte med sine liv. Søstrene vokste opp i Moskva og har en urban og moderne bakgrunn, men de siste elleve årene har de bodd i en liten landsens by.

I stykket får Moskva en symbolsk betydning for søstrene som drømmer tilbake til tiden der og hele tiden snakker om deres ønske om å kunne vende tilbake. For dem er representerer Moskva lykken og det perfekte liv. Utover i stykket blir det klart at de aldri kommer til Moskva, og søstrene må se at deres drømmer forblir fjerne og uoppfylte.

Artikkeltags