Gå til sidens hovedinnhold

Helikopter hektet seg - i høyspentledning utenfor Narvik

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var en målesonde som hang under helikopteret som hektet seg fast i ei høyspentlinje 12 kilometer sør for Narvik, opplyser NGU (Norges Geologiske Undersøkelse) og helikopterselskapet Heliscan i ei pressemelding.

Uhellet skjedde et sted på fjellet nordøst for Ballangen, opplyser Arnt Ring, daglig leder i Heliscan.

Ingen ble skadd i hendelsen, og Arnt Ring i Heliscan er glad for det.

- Ut i fra omstendighetene gikk dette veldig bra. Piloten fikk landet helikopteret. Dette kunne gått mye verre, og vi priser oss lykkelig over at det gikk så bra som det gjorde, sier Arnt Ring.

Piloten løste målesonden fra helikopteret umiddelbart, og landet helikopteret trygt ikke langt unna, opplyser de i pressemeldingen.

- Nå skal vi prøve å få inn mest mulig fakta, og se hva som har skjedd. Nøyaktig hva som sviktet vet vi ikke, men vi har gjort dette i mange år, og dette er første gangen dette skjer, sier Arnt Ring.

Det hele skjedde rundt 13.00 mandag formiddag.

Selve målesonden ble hengende fast i høyspentlinja.

Målesonden brukes til å kartlegge berggrunnen, og de geofysiske målingene gjøres ved at helikopteret flyr med sonden hengende under helikopteret, 60 meter over bakken, og i en hastighet på 100 kilometer i timen.

- Instrumenter måler variasjoner i jordas magnetfelt, variasjoner i den elektriske ledningseven og variasjoner i radioaktiv stråling, opplyser NGU.

- Det er helikopterfirmaet Heliscan fra Frosta som flyr helikopteret. Firmaet er nå i kontakt med kraftselskap for å få frigjort sonden. Samtidig gjøres undersøkelser av helikopteret, opplyser de videre i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken