Gå til sidens hovedinnhold

-Vi kan få til ting her nord også

Artikkelen er over 6 år gammel

Ble utnevnt til Æresraller for 2015

I år var det Malvin Nilsen i Leonhard Nilsen & Sønner, LNS, som kan smykke seg med tittelen Æresrallar 2015.

Det var styreleder Brit Ruud som delte ut prisen under Moslings aften, onsdag kveld.  Og i begrunnelsen sin fortalte hun at eventyret som begynte i 1961 har vært gjennom noen nedturer, men også veldig mange oppturer. 

- Men gjennom hverdagen, fra morgen til kveld, er vi alle i kontakt med produkter som kan ha kommet fra dette selskapet. Tunneler, veibygging og gruver er bare noe av hva denne bedriften holder på med.

- De utvikler seg stadig og per i dag er de et konsern med 16 bedrifter og 1.200 ansatte.

- De er der andre ikke er, både på Sydpolen, Nordpolen, Hong Kong og Chile. Og her i Narvik har de blant annet hatt oppdraget med SILA på LKAB. Og deres siste prosjekt er på Grønland. Likevel har de en sentral beliggenhet for sitt kontor, ja også et distriktskontor i Oslo da. Og det at de har hovedkontoret her nord, viser en stolthet for hvor de kommer fra.

-Vi har vett i nord også

Malvin Nilsen fikk stående applaus på vei opp til scenen, hvor han fikk prisen sin.

- Jeg har drevet med dette i over femti år nå, og på den tiden har vi hatt en enorm utvikling. Da jeg begynte arbeidet vi med slegge og spade. Og nå til dags har vi maskiner som styres av dataingeniører.

- At en bedrift som startet opp på en plass hvor det er 60 innbyggere, som i dag har 1.200 ansatte er utrolig. Det viser at selv om man bor i ei bortgjemt grend, så kan man få til noe.

- Og hvorfor skal vi drive sørpå, vi har da det samme vettet uansett hvor man bor.

Kommentarer til denne saken