Narvik-taxiene varsler protester: - Vi mener denne loven vil forringe tilbudet til kundene

Varsler protester: Daglig leder i Narvik Taxi, Jørn Indresand.

Varsler protester: Daglig leder i Narvik Taxi, Jørn Indresand.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Tirsdag ettermiddag/kveld vil Narvik Taxi, sammen med resten av drosjene i hele landet, ha en markering der de protesterer mot regjeringens forslag til ny taxilov.

Når drosjene i Narvik samler seg på Torvet, er det for å sette fokus, og opplyse folk flest om at den nye loven vil få konsekvenser.

– Denne loven mener vi vil forringe tilbudet til kundene, samtidig som den vil føre til overetablering og fremme løsarbeidersamfunn. Vi ønsker å markere fredelig, og uten å ramme kundene våre, så i Narvik og store deler av landet vil drosjene samle seg for å markere hva vi mener, sier Jørn Indresand i en pressemelding.

Les også:

Indresand er daglig leder i Narvik Taxi.

– Vi ønsker å få ut våre synspunkter og samtidig vise antallet drosjer som er tilgjengelig for publikum til alle døgnets tider, og at det blir feil om et ubegrenset antall skal hope seg opp i sentrum til enhver tid, supplerer Jon Ragnar Nilsen som både er løyvehaver og styremedlem i Norges Taxiforbund.

Taxieierne er bekymret for fremtiden for hele bransjen.

– All erfaring med frislipp viser at det blir dårligere tilbud i utkanter, altfor mange i sentrum, og høyere priser når for mange skal forsøke å leve av yrket. Drosjemarkeder er ikke selvregulerende, slik det er med de fleste andre bransjer. Alle dereguleringer i verden har derfor gitt høyere priser, motsatt av politikeres uttalte hensikt, påpeker Indresand.

Les også: Sterke reaksjoner om mulig ny taxi-ordning

Artikkeltags