Narvikfjellet har gjort flere forbedringer før vinterens sesong

Driftsgutta Markus Eriksson og Jonas Pakstam.

Driftsgutta Markus Eriksson og Jonas Pakstam. Foto:

DEL

Markeds- og driftsleder i Narvikfjellet, Helle Holt, forteller at mange lurer på om de er klar for sesongstart. Hun forteller at de har gjort flere forberedelser i forkant av sesongen.

Ny lysmast

Narvikfjellet har fått satt opp ny lysmast med LED-lys i overgangen mellom mellom Øvre del av Holstkleiva og Snaua (Andre- og Tredjebakken).

- I  tillegg er eksisterende lys justert slik at overgangen mellom de to nedfartene får bedre belysning. Det gir forbedret lysforhold for nedfarter i nedre del av Tredjebakken, forteller Holt i en pressemelding.

Utbedring av nedfarter

Hun forteller videre at familiebakken er utvidet i området ned mot barnebakken. Høyspentmasten midt i nedfarten er fjernet, slik at nedfarten oppleves som større, mer åpen og sikrere enn tidligere.

- Det er også gjort omfattende planeringsarbeider som resulterer i blant annet redusert snøproduksjonstid og jevnt underlag, forteller hun.

Ryddet skog

I løpet av sommeren er det også fjernet en del skog i anlegget.

All skog til venstre for tredjeheisen sett nedenfra er fjernet. Det gir en vesentlig bredere slutt på Tredjebakken. Det er også fjernet en del trær i svingen i Familiebakken, slik at det har blitt en bredere nedfart.

- Skogrydderne har også fjernet skog ved utsiktspunkter langs Fjellveien.

- I tillegg til dette er det etablert en nedfart gjennom skogen mellom barnebakken og familiebakken, som skal benyttes for alle ski- og snowboardkjørere som kommer ned langs Fjellveien eller frikjøringsområdene over barnebakken.

- Som et nødvendig sikkerhetstiltak vil barnebakken bli sperret av for "gjennomkjøring", forteller Holt.

Bedre kapasitet på snøproduksjonen

I løpet av høsten har Narvikfjellet etablert utvidet kapasitet på strømforsyningen til snøproduksjonen. Dermed er det mulig å ha flere kanoner i drift samtidig.

- Dette reduserer produksjonstiden betraktelig, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet:

Utbedringer av heisene

De har også skiftet motor og styring i heis 1.  Ifølge Holt gir dette  økt driftssikkerhet og en mer stabil drift.De har også investert i nye kroker til heisen, slik at denne kan kjøres på maks kapasitet.

I tillegg er signakabler til heis tred skiftet ut og grav ned. Også dette skal øke driftssikerheten og gi en mer stabil drift.

Utvidede åpningstider

Forrige sesong fikk Narvikfjellet mye kritikk for at de stengte anlegget for tidlig. Denne sesongen forlenger Narvikfjellet sesongens åpningstider til medio/slutten av mai dersom snømengdene i øvre del av anlegget tillater det. I tillegg er det planlagt for rekordtidlig åpning av gondolbanen og Fjellheisrestauranten.

Parkering

- I forbindelse med utbygging av boligfelt i Skistua, er Narvikfjellet som utbygger pålagt at adkomst fra Skistuaveien til parkeringsplassen ved gondolbunn må oppheves som et av flere trafikksikkerhetstiltak i området.

- Narvikfjellets gjester må dermed benytte innkjøringen fra Mårveien. Dette vil bidra til fem ekstra parkeringsplasser ved gondolbunn. I tillegg til parkeringen ved gondolbunn er vil det være tilgjengelige parkeringsplasser oppe ved Barnebakken, forteller Helle Holt.

De har også fjernet lavvoen og plattingen ved Barnebakken. Det gjør det enklere å legge snø og preparere løypene, og skal i brukerne en bedre skiopplevelse.

- Vi planlegger et nytt barneområde, men dette vil ikke være klart til sesongstart i 2017, sier Holt.

Artikkeltags