Den nye gondolen åpner tidligst søndag

De 23 gondolene i det nye anlegget har vært testkjørt og nå venter Narvikfjellet på den formelle godkjennelsen. Tidligst åpning blir søndag.

De 23 gondolene i det nye anlegget har vært testkjørt og nå venter Narvikfjellet på den formelle godkjennelsen. Tidligst åpning blir søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Narvikfjellet har fremdeles ikke fått den formelle driftstillatelse fra Taubanetilsynet – og uansett er det for dårlig vær til åpning på lørdag.

DEL

Det forteller Florian Aschwanden, som er daglig leder i Narvikfjellet AS.

– Vi jobber for fullt med å gjør alt klart.

Aschwanden venter nå i spenning på om den formelle driftstillatelsen kommer fredag fra Taubanetilsynet.

– Vi håper vi får den i dag, og kan ikke slippe publikum opp i gondolen før vi har fått en formell godkjenning, forklarer han.

I utgangspunktet var det planlagt åpning av den nye gondolen lørdag 16. februar. Men det meldes liten storm i Narvik sentrum og opp mot full storm på Fagernesfjellet.

– Det betyr at vi uansett ikke åpner lørdag, men på søndag meldes det mye bedre vær, sier Aschwanden.

– Hvor mye kan det blåse før dere stopper gondolen?

– Vi hadde en test i forrige uke, og den viste at når det blåser opp mot 20 meter per sekund, så er det trygt å få folk ned. Men så fort vi nærmere oss 17–18 meter per sekund så vil vi antakelig ikke slippe folk opp med gondolen, forklarer han.

– Det blåste opp mot orkan i kastene på Linken torsdag. Har det blitt noen skader på anlegget?

– Nei, alt har gått fint både på topp- og bunnstasjonen. Det er et eller to mindre beslag som har løsnet på toppstasjonen, men det fikses nå, forteller han.

Artikkeltags