Er du rask slipper du unna avgiftsparkeringen i Narvikfjellet

BETALING: Nå må man betale for å parkere i Narvikfjellet.

BETALING: Nå må man betale for å parkere i Narvikfjellet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er det slutt på gratisparkeringen i fjellet. Men er du svært raskt slipper du unna betaling.

DEL

Narvikfjellet har som kjent bygget et stort parkeringsanlegg. Det står nå klart og fra og med torsdag 21. mars må man betale for å parkere der. Selve parkeringsanlegget eies og driftes av Narvik kommunes eiendomsselskap Narvikgården AS, som igjen eier 32 prosent av Narvikfjellet.

Fire områder

Parkeringsanlegget består av fire områder, med totalt 237 plasser. P1 har 114 plasser, P2 har 47 plasser, P3 har 42 plasser og P4 har 34 plasser. Hvert av disse områdene har en egen bom og betalingsautomat.

– Dette utgjør en betydelig forbedring i parkeringstilbudet for Narvikfjellets gjester, selv om også dette antallet parkeringsplasser ikke tilfredsstiller behovet på pressdager, skriver Narvikfjellet i en pressemelding.

Videre melder de at også bobilturister skal få bedre forhold ettersom de innen sommeren skal tilpasse deler av parkeringsarealet til nettopp bobiler.

INFORMATIVT: Disse skiltene viser hvor mange ledige plasser det til en hver tid er.

INFORMATIVT: Disse skiltene viser hvor mange ledige plasser det til en hver tid er. Foto:

Må finansieres

Det var 30. januar i fjor at Narvikfjellet avslørte at de skulle bygge både ny gondolbane, til 75 millioner kroner, og det nye parkeringsanlegget, som da var estimert til å koste 30 millioner kroner.

– Parkeringsavgiften innføres primært for å dekke deler av kostnadene knyttet til utbyggingen av de nye parkeringsfasilitetene, påpeker Narvikfjellet.

SNUPLASS: Nå kaller Narvikfjellet den gamle parkeringsplassen i gamle Skistua for snuplass.

SNUPLASS: Nå kaller Narvikfjellet den gamle parkeringsplassen i gamle Skistua for snuplass. Foto:

Samtidig poengterer de at avgiften innføres for å redusere de besøkendes bilbruk.

– Slik at man på pressdager har ledig plass til de som har et reelt behov for parkering, argumenterer Narvikfjellet.

Det kommer til å koste 18 kroner per time å parkere. Prisen gjelder 24 timer i døgnet. Dersom man på en lørdag oppholder seg i fjellet hele åpningstiden (10-17) vil det utgjøre 126 kroner.

Det blir gratis å parkere hvis man bare har vært innom avgiftsområdet i 20 minutter. Noe som muliggjør å bringe og hente folk uten at det koster noe.  Eller en særdeles rask tur i fjellet.

Narvikfjellet sendte i vinter over et forslag til skiltplan for de nye veiene i Skistua over til Statens vegvesen. I forslaget kommer det fram at de ønsker parkering forrbudt-sone i hele området.

SKILTPLAN: I denne planen foreslår Narvikfjellet at det blir parkering forbudt langs veiene i hele sonen. Illustrasjon: Narvikfjellet

SKILTPLAN: I denne planen foreslår Narvikfjellet at det blir parkering forbudt langs veiene i hele sonen. Illustrasjon: Narvikfjellet

Artikkeltags