Idyll i byrommet

Parkhall: Ikke rart at både voksne og barn trives her.

Parkhall: Ikke rart at både voksne og barn trives her. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den etterlengtede sola kom endelig til oss også, med en temperatur som gjør at vi endelig kan slå oss ned på en benk i parken og bare nyte.

DEL

Parker? Har vi nå det? Joda, ser vi oss litt rundt er det mange grønne lunger, selv midt i byen. Alle er riktignok ikke på størrelse med Guldbrandsons park hvor du kan gå opp til en liten fjelltopp midt i byen, eller som idyllen i Elvedalen i Taraldsvik.

Hvilke byer har en park som Elvedalen med bruer og fosser så å si midt i byen? Noen har plass til noen få benker som parken overfor Narvik stasjon, men ikke det er ikke mindre idyllisk av den grunn, der man kan sitte og ta inn blomsterprakten rundt Svarta Bjørn-statuen. Ved Narvik havn finner vi en liten park, og det gir jo en egen ro å sitte der inne blant blomster mens bilene suser forbi bare noen meter unna.

Det åpenbare som vi alle ser er parken rundt dama på torvet. Nå har den jo fått veldig gode parknaboer foran rådhuset og på parkhalltaket. Den lille grønne lungen utenfor Amfisenteret, promenaden langs Strandveien og mange andre. Jo da, det er mange idylliske steder i byrommet – nyt dem.

Se bildeserie:

Artikkeltags