De drepte er Andréa Meyer (52), Hanne Merethe Englund (56), Liv Berit Borge (75), Gunnar Erling Sauve (75) og Gun Marith Madsen (78).

De etterlatte har det tungt, opplyser familienes bistandsadvokat.

– De er i sorg og har det tungt og vanskelig, sier advokat Astrid Røkeberg til NTB.

De siste dagene har hun vært koordinerende bistandsadvokat for de pårørende etter de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld. Det vil bli oppnevnt flere bistandsadvokater for de ulike familiene i løpet av de neste dagene.

Kondolanser fra ordføreren

Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand (Sp) sender på vegne av kommunestyret og hele Kongsberg kommune sine kondolanser og dypeste medfølelse til alle dem som nå har mistet en av sine nærmeste.

– Alle tanker går til dem som er rammet, de etterlatte og til alle som er redde og fortvilte.

Sand mener at Kongsberg-samfunnet i dagene som har gått siden tragedien inntraff, har vist omsorg og raushet for hverandre.

– Det skal vi fortsette med i tiden som kommer, sier ordføreren, som på vegne av hele av hele Kongsbergs befolkning takker det norske folk for ektefølt støtte i den krevende tiden de står oppe i.

Fremstår som tilfeldige ofre

Politiet har sagt at de fem ble funnet både innendørs og utendørs. De har også uttalt at alle fremstår som tilfeldige ofre.

Det ble benyttet tre våpen i angrepet, hvorav ett av dem var pil og bue. Ingen andre skytevåpen ble benyttet. Tre andre personer ble skadd i angrepet, men samtlige er utskrevet fra sykehus.

37 år gamle Espen Andersen Bråthen er siktet i saken. Han erkjenner å ha begått handlingene, men har ikke tatt stilling til straffskyld. PST mener det fremstår som et terrorangrep, men 37-åringen er foreløpig ikke terrorsiktet.

Hans helsetilstand er blitt forverret etter pågripelsen, og han er nå lagt inn på en lukket helseavdeling og foreløpig ikke i stand til å la seg avhøre på nytt, ifølge politiet.