Gå til sidens hovedinnhold

Nedleggelse av Bjerkvik ungdomsskole

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er store diskusjoner rundt temaet å flytte Bjerkvik ungdomsskole til Narvik, og at disse elevene skal bli en del av storskolen. Dette får på mange måter negative konsekvenser for vekst og trivsel i Bjerkvik. Jeg vet om flere som tidligere har snakket om å flytte til Bjerkvik, men på grunn av usikkerheten rundt dette med ungdomsskolen, har disse blitt boende i Narvik. Jeg for eksempel, har ei datter på seks måneder, og kan med sikkerhet si at om ungdomsskolene flyttes, vil jeg flytte her i fra før hun skal begynne på skolen i Bjerkvik. Da er det ikke snakk om å flytte til Narvik, nei, ut av kommunen. Kanskje til en kommune som lytter på innbyggernes meninger. Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som tenker at det å flytte de kommunale barnehagene inn på skolen, er nok et dårlig forslag. Den tryggheten barna har av å omgås med barn på kun sin egen alder blir de fratatt. Barna får ikke lengre en egen lekeplass, som er bare for barnehagebarna. Noe som har blitt sagt, er at de vil ikke ha 1-10 skoler fordi aldersforskjellen er for stor. Hvordan kan det da ha seg at det er et supert forslag å flytte barnehagen inn på skolen? Det er snakk om at et barn på ett år skal omgås med et barn på 12, noe som gjør denne aldersforskjellen enda større.

Jeg er storesøster til ei jente som til neste år skal begynne i 10. klasse på denne storskolen, og hun gruer seg. Komme til en helt ny skole, med mange nye elever, menge flere enn hva hun er vant med. Hun er bekymret for om det kommer til å bli mer mobbing, kommer alle elevene til å bli sett? Ikke minst det med pendling i fire hele år istedenfor tre, hvis den blir flyttet. Det å måtte stå opp enda tidligere på morgenen for å komme seg på skolen. Jeg har og en lillebror som går på videregående i Narvik, og han forteller at all pendlinga gjør det utfordrende å komme seg på skolen. Det er slitsomt i tillegg til all undervisning og lekser.

Å flytte skolen vil øke kostnadene drastisk for foreldre generelt i Bjerkvik. Tannlege, kjøpesenter og andre offentlige etater, er noe vi i Bjerkvik må betale bompenger for å kunne unytte oss av. Noe som betyr at om barnet vårt skal til for eksempel en tannlegetime, vil det være en ekstra kostnad å frakte barnet til og fra tannlegen, grunnet bompengene på kroner 90 én vei. Mangel på et godt busstilbud gjør at det blir utfordrende å sende barna med bussen for at de skal rekke timeavtaler og så videre på egenhånd. I tillegg til dette, må foreldrene betale bompenger for foreldremøter, foreldresamtaler, om barna blir syk og må hjem på kort varsel, barna forsover seg og ikke rekker bussen. Foreldrene i Bjerkvik har eget arbeid, så hvordan blir dette i forhold til jobb? Må man ta fri en hel dag for å komme på en foreldresamtale, rekke en tannlegetime, og hvordan blir det om barnet forsover seg og busstilbudet er like dårlig?

Kort oppsummert mener jeg at Bjerkvik skole skal beholdes slik den er, ikke flytt på barnehagene. Slik beholder vi trivselen! Dette skaper vekst og bolyst i Bjerkvik.

Kommentarer til denne saken