Nor HK sine håndballdamer skal ut i første obligatoriske kamp siden laget som ventet røk på tap i kvalikhelgen til allnorsk 2. divisjon sist vår. Lagets nye og spennende trener danske Morten Farver, har mange unge egenproduserte jenter i stallen.

Profiler borte

To av profilene fra 2022-23-utgaven, Thea Berglund og Ingrid Nilssen Neverdal, er borte. Det gir sjanser til nye jenter mot Junkeren 2 i en sesong der utvikling av spillere og klubb har førsteprioritet.

Hardhaus/Mjølner 2 fikk utsatt sin kamp sist helg, borte mot Sortland. Den spilles fredag kveld. Søndag kommer Stålbrott/Melbo på besøk til Ankenes.. Hjemmelaget har noe å hevne her, etter at bortekampen i starten av juni endte med 3-6-tap. Rival Medkila 2 tapte for Svolvær, og seier til Hardhaus/Mjølner 2 sender laget mye nærmere seriegull.

Senere samme ettermiddag skal Jan Tore Bakli lede Mjølner-herrene i sin niende seriekamp etter fotballpausen. De åtte første etter ferien har alle endt med poeng. 18 av 24 på åtte kamper er imponerende uttelling, selv om prestasjonen mot Hammerfest i 3-1-seieren sist helg på langt nær var så god som trener Bakli ønsket.

– Levert etter ferien

– Vi har levert etter ferien, sier Bakli og kan peke på ei uttelling bedre enn søndagens motstander Nordstrand og like mange poeng som Lørenskog, og ett flere enn tabelltopp Follo som spiller sin åttende kamp i andre sesonghalvdel torsdag kveld.

Mjølner-treneren vet at det blir en tøff bortekamp søndag.

– Nordstrand er bra, men vi drar for å ta poeng, er den optimistiske inngangen til oppgjøret. Jesper Bakli er tilbake etter soning og går rett inn i startelleveren. Truls Torblå ventes også å være frisk nok til startplass. Da kan tabellfemmeren trolig stille med sitt beste mannskap.

I Skjomen avholder SIL-rytterne sitt siste sprangstevne for sesongen.