Full poengfangst for NOR HK i serieåpningen

NOR håndballklubbs damer fikk en enkel oppgave med å sikre alle poengene i lagets første seriekamp. De slo gjestene fra Junkeren med 21 mål. Også herrene fulgte opp med full pott.

DEL

30–9 på måltavla i favør NOR forteller om klasseforskjell og total overkjøring da sirena gikk etter to ganger tretti i kvinnenes oppgjør. Det unge laget fra Bodø bestående av 17-åringer hadde lite å stille med mot mer erfarne og fysiske spillere på NOR.

God gjennomkjøring

– Men det gir meg likevel gode svar, forteller hovedtrener Tom Jacobsen.

– Jeg synes vi fungerer godt sammen. Det vi har trent på, får vi ut i kamp. Jeg må si jeg faktisk er positivt overrasket over at samhandlingene allerede så tidlig i sesongen er såpass gode. Vi står tett bakover og har en god målvakt i Kristin Zimmermann som tar mye både fra strek og distanse.

– Det er klart vi vil få mer å bryne oss på etter hvert. Det trenger vi. Men vi har mye folk å spille på. Jeg kan ikke huske sist vi hadde en så bred tropp, oppsummerer Jacobsen.

Høy temp i herrekampen

Langt tettere og jevnere ble det mellom ungguttene fra Bodø og mannfolka i NOR.

Etter at lagene hadde fulgt hverandre gjennom mesteparten av kampen, kunne til slutt Narvik-laget juble for seier 21–17.

– Kampen bar litt preg av at det var den første utfordringen i seriespillet. Vi var litt rustne framover på parketten, men sto godt i forsvar. Vi møtte jo fotrappe og teknisk gode, unge spillere og måtte ta ned tempoet og bryte ned spillet deres, analyserer trener Morten Borgen.

Tett og jevnt: Det ble som forventet en tøff kamp da Bodø HK 3 gjestet Idrettens Hus og NOR HK. Men erfarne spillere som Andreas Westerberg Forseth tok ansvar og sikret de første poengene til hjemmelaget. Forseth ble toppscorer med åtte mål.

Tett og jevnt: Det ble som forventet en tøff kamp da Bodø HK 3 gjestet Idrettens Hus og NOR HK. Men erfarne spillere som Andreas Westerberg Forseth tok ansvar og sikret de første poengene til hjemmelaget. Forseth ble toppscorer med åtte mål. Foto:

– Og det synes jeg vi klarte. Det er jo ikke til å stikke under en stol at ungdommen er bedre trent enn oss. Vi løper ikke fra dem, så da må vi bruke andre lovlige midler, innrømmer Borgen.

– Det ble, som forventet mellom disse to lagene, en tøff og tett batalje med god temperatur og harde tak – akkurat slik en håndballkamp skal være.

– Oppgjørene er morsomme med mye gi og ta, sier Borten.

Kampfakta: NOR HK–Junkeren

3. divisjon håndball kvinner, region Nord avdeling 1

Idrettens Hus: NOR HK- Junkeren 30-9 (13-5)

Tilskuere: 130

Dommere: Stig Setså og Fredrik Sletbakk

Mål NOR HK:

Tonje Thune 9

Kamilla Nilsen 8

Ingrid Nilssen Neverdal 5

Vilde Finstad 2

Jannike Erlid 2

Marita Punsvik Antonsen 1

Annette Fossli Brustad 1

Marte Dahl Geving 1

Nora Henriksen 1

Toppscorer Junkeren:

Marie Pettersen 4

Kampfakta: NOR HK–Bodø

3. divisjon håndball herrer, avdeling 1

Idrettens Hus: NOR HK- Bodø3 21-17(9-8)

Tilskuere: 120

Dommere: Stig Setså og Fredrik Sletbakk

Mål NOR HK:

Andreas Westerberg Forseth 8

Frank Gulstad 4

Sebastian Tande Sundby 3

Ronny Dahl 1

Jan M Pollestad 1

William Fronth-Gaard 1

Dennis Hedberg 1

Frode Hanssen 1

Håkon Hansen 1

Toppscorer Bodø:

Casper Lund 8

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags