Nå har sykepleier Mariell Borge med seg smarttelefon i stedet for arbeidsliste på jobb.
Bodø kommune er nemlig blant de første kommunene i landet som har iverksatt prosjekt Lifecare Mobil Pleie i hjemmetjenesten, skriver AN.no
Innen sommeren
500 ansatte har kastet alle lister og all rapportering på papir. Smarttelefonen har overtatt styringen av arbeidsoppgavene.
– Sju virksomheter er inne i prosjektet. Resten skal med innen sommeren, sier prosjektleder Terje Jørgensen.
Da vil i alt 700 ansatte i hjemmetjenesten, miljøtjenesten og oppfølgingstjenesten for psykisk helse og rus være utstyrt med dette digitale hjelpemiddelet.
Effektivt
Lifecare Mobil Pleie er et moderne verktøy som gjør at de ansatte i hjemmetjenesten kan være mer effektivt i jobben. Til fordel både for administrasjonen i kommunen og for brukerne.
– Vi kan nå håndtere all informasjon om våre brukere uten å måtte dra tilbake på kontoret for å slå opp i journaler. Alt ligger på telefonen, sier sykepleier Mariell Borge.
Hun mener det nye prosjektet gjør at utetjenesten kan gi mye bedre service til de om lag 1600 brukerne av kommunens pleie- og omsorgstjenester. Kommunikasjon. Systemet gir til enhver tid tilgang til oppdatert informasjon, og gjør at de ansatte i omsorgstjenesten enklere kan kommunisere seg imellom.
– Dersom noen av oss oppdager at vi ikke klarer å nå over alle på lista vår en dag, så er det lettere å få noen andre til å ta over. Det kunne vi før også, men da måtte vedkommende tilbake på kontoret for å skaffe opplysninger om brukeren de skulle overta. Nå kan de bare hente opp journalen på smarttelefonen, og så får de fram alle opplysninger de trenger, forklarer Borge.
Lukket
Den mobile løsningen gir i tillegg mange andre muligheter. Så som å installere et medisinske oppslagsverk et kart, eller annen nødvendig informasjon.
– Sist helg fikk jeg for eksempel behov for opplysningene vi har lagret da jeg måtte ringe legevakta for en av brukerne jeg var innom. Da kunne jeg opplyse legen blant annet om hvilke medisiner vedkommende bruker, samt gi andre nødvendige opplysninger, sier Borge.
Etter hvert skal også en bilde- og videofunksjon inn i prosjektet, sånn at om en bruker for eksempel har et sår man er bekymret over, kan pleieren ta bilde av det og sende legen.
– Det er ikke innført nå, men kommer, sier prosjektlederTerje Jørgensen som påpeker at Lifecare Mobil Pleie er et lukket system som ikke kan nås av andre.