Nordlys kan fredag avsløre hendelsen over Svolvær, som i 2010 ble innrapportert som en «ikke alvorlig luftfartshendelse» av Widerøe.

Med tre crewmedlemmer og 35 passasjerer om bord, steilet Widerøe-flyet og mistet høyde. Etter en dramatisk redningsaksjon greide pilotene å redde flyet bare 25 meter over havet.

HER KAN DU LESE SAKEN: Hittil ukjent rapport: Widerøe-fly berget fra havari 25 meter over havet

Etter at å ha lest om saken i Nordlys strømmer passasjerenes reaksjoner på.

Husker godt

Benedicte Reinholdtsen husker godt hvor hun satt i Widerøe-maskinen den dramatiske flyturen i 2010.

Med tre crewmedlemmer og 35 passasjerer om bord, steilet Widerøe-flyet og mistet høyde. Etter en dramatisk redningsaksjon maktet pilotene å redde flyet - bare 25 meter over havet.

Benedicte satt bakerst og på samme rad som samboeren Helge Morten Steffenak og deres tre år gamle sønn Christoffer. Sønnen var nyoperert. Nå skulle de hjem til Fiskebøl på Austvågøy.

-Plutselig ble vi sugd ned

Hun husker at været var dårlig. Flyet ristet mye. Det var mye støy i kabinen.

- Jeg satt helt inntil vinduet. Jeg så ut hele tida for det var så dårlig vær.

- Plutselig bare falt flyet rett ned. Jeg ropte og skreik. Vi var sugd ned i setet. Det var helt forferdelig, forteller hun til Nordlys.

Hun tviholdt i sønnen Christoffer.

- Jeg var sikker på at vi kom til å dø. Og jeg husker jeg tenkte mest på sønnen vår, jeg bøyde meg ned og holdt rundt ham,  forteller Reinholdtsen.

Så gikk flyet opp i luften igjen.

- Jeg husker at flyvertinnen var helt hvit i ansiktet etterpå. Det tok lang tid før hun sa at flyet skulle gå til Leknes, minnes Reinholdtsen.

- Ingen informasjon

Hun sier passasjerene ikke fikk noen informasjon om hva som hadde skjedd etter den dramatiske hendelsen.

- Jeg klarer ikke å huske om det var noen informasjon overhodet, sier hun.

Siden har Benedicte vært livredd for å fly.

- Det er så galt at jeg må ha noen med meg når jeg må fly. Det betyr at jeg flere ganger har kjøpt ekstra billett for å få med meg noen, sier hun.

Hun sier det var flere passasjerer som opplevde hendelsen som svært dramatisk. Hun var glad da hun så at Nordlys nå skriver om hendelsen

- Jeg ønsker å få svar på hva som skjedde. Om jeg hadde fått informasjon om hva som faktisk skjedde, hadde jeg nok ikke vært så redd. I dag er det å fly det verste jeg vet. Særlig når jeg må fly småflyene.

Venter på at det skal skje igjen

- Hvordan oppleves flyskrekken?

- Hver gang jeg sitter om bord i et fly, sitter jeg og venter på at det samme skal skje igjen. Når vi endelig lander, er jeg helt utslitt i hele kroppen, sier Benedicte til Nordlys.