Kontrakten signert: Nord-Norge får politihelikopter

1. mai skal politiet har eget helikopter stående i beredskap i Tromsø.

DEL

Nordlys: Politidirektoratet signerte i dag en leieavtale for sivile helikoptre med leverandøren Airlift AS. Avtalen trer i kraft 1. mai 2020 og skal ivareta helikopterberedskapen for politiet i Nord-Norge.

Det melder politiet på egne nettsider.

Der opplyser de at på bakgrunn av at Forsvaret flytter sine Bell-helikoptre fra Bardufoss til Rygge, har politiet behov for tilgang til en annen helikopterkapasitet som en del av politiets beredskap i landsdelen.

En anbudsprosess er gjennomført, og i dag ble avtalen for leie av sivile helikoptre signert med leverandøren. Forsvaret opprettholder sin helikopterbistand til politiet i Nord-Norge frem til avtalen trer i kraft.

– Vi er godt fornøyd med å ha fått på plass en avtale som opprettholder politiets helikopterberedskap på lengre sikt, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet.

Airlift AS tildeles kontrakten som har en varighet på fire år med opsjon på ytterligere tre år. Avtalen innebærer tilgang til helikopterkapasitet som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 365 dager i året med én times beredskap.

Helikoptrene opererer fra Tromsø lufthavn, og vil støtte Troms, Nordland og Finnmark politidistrikt.

– Helikopter er en viktig kapasitet som gir økt mobilitet og raskere responstid til støtte for politiets oppdragsløsning. Krevende geografi og store avstander gjør avtalen til en viktig del av beredskapen i landsdelen, sier Smedsrud.

Airlift vil hovedsakelig benytte AW 169 til oppdraget. Helikoptrene har en rekkevidde på over 470 kilometer, og kan ta med 6 mannskaper med utstyr, i tillegg til pilotene. AW 169 er samme modell som de nye politihelikoptrene som skal operere fra beredskapssenteret på Taraldrud utenfor Oslo.

Artikkeltags