Politibetjent fant full mann med foten på pedalen – måtte kaste seg inn for å stoppe bilen

Tiltalte endret forklaring på hendelsen tre ganger.

DEL

Nordlys: En mann i 40-årene har fått en bot på 34.000 kroner etter å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand i fjor sommer.

Han forklarte til betjenten som oppdaget det hele at han hadde vært på bryllupsfest. Da hadde han ingen formening om hvem som hadde kjørt bilen.

Dagen etter nektet han for å ha kjørt bilen.

Da politiet ba om at førerkortet måtte inndras, forklarte mannen i retten at han hadde fått noen tilfeldig forbipasserende til å kjøre bilen hans. Han forklarte videre at de som kjørte bilen gikk ut, men kom aldri tilbake. Deretter sovnet han i bilen på førersiden.

Funnet sovende i bilen

I desember ble saken behandlet i Nord-Troms tingrett. Her forklarte betjenten fra UP at han ble oppmerksom på den aktuelle bilen denne søndagen klokka 03.29. Han forklarte at bilen sto parkert inn mot fortauet på en gate i Hansjordnesbukta.

Lysene var på og motoren var i gang. I forsetet satt en mann og sov. Han lå lent mot bilens midtkonsoll med høyrehånda mot en halvfull ølboks. Ifølge betjenten sov mannen med en fot på bremsepedalen og da mannen ble vekket løftet han foten og bilen begynte å rulle bakover. Da måtte politibetjenten ta seg inn i bilen og fikk satt på håndbrekket.

En time etter at mannen ble vekket, viste prøvene at mannen hadde en promille på 2,12.

Dømt tidligere for det samme

Retten mener det kun er tiltalte som kan ha kjørt bilen, og fester ikke lit til mannens ulike forklaringer om hendelsesforløpet. De viser blant annet til en forklaring om at mannen sier han ble lurt av dem som tilbød seg å kjøre bilen hans hjem.

I 1994 ble mannen også dømt for promillekjøring, men retten mener det er så langt tilbake i tid at det ikke er vektlagt i straffutmålingen.

Mannen er også fradømt retten til å kjøre bil i to og et halvt år. Han må i tillegg avlegge full ny førerprøve, dersom han vil kjøre bil igjen.

Artikkeltags