Kollisjon på E6 i Troms: – Gikk til angrep på ambulansepersonell

ANGREPET PÅ ULYKKESSTED: To menn er pågrepet av politiet etter at de skal ha gått til angrep på ambulansepersonellet som rykket ut til en trafikkulykke de to var involvert i lørdag morgen.

ANGREPET PÅ ULYKKESSTED: To menn er pågrepet av politiet etter at de skal ha gått til angrep på ambulansepersonellet som rykket ut til en trafikkulykke de to var involvert i lørdag morgen.

Artikkelen er over 1 år gammel

En helsearbeider ble slått i hodet.

DEL

Nordlys: Politiet har pågrepet to menn etter at de gikk til angrep på ambulansepersonell etter en trafikkulykke på E6 i Balsfjord lørdag morgen. Episoden skjedde på stedet hvor de to hadde vært involvert i en ulykke kort tid tidligere.

En av helsearbeiderne skal ha blitt truffet av et slag i hodet.

Slått i ansiktet

Det var ved 8-tiden lørdag morgen alle nødetatene rykket ut til Bergneset i Balsfjord etter melding om at to biler hadde kollidert i en 90-sone. Ambulansetjenesten var først på stedet, og ble møtt av to aggressive menn.

– Mennene ble etter kort tid lite samarbeidsvillige, de ville bort fra åstedet og var utagerende mot ambulansepersonellet. Ambulansepersonellet ble etter hvert slått etter. En skal ha fått et slag under øyet, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold.

De to gjerningsmennene er henholdsvis i 20- og 40-årene, og satt i samme kjøretøy da ulykken skjedde.

Handlekraftig

– Det er en åpenbart handlekraftig ambulanseenhet. De får kontroll på begge to, og satt strips på dem, sier Munkvold.

Brannvesenet og politiet kom til ulykkesstedet etter en tid. De to ble pågrepet og kjørt til legevakten under politioppsyn. Der skal de avlegge prøve for ruspåvirkning.

Sjåføren av den andre bilen som var involvert i ulykken ble sendt til legevakt for sjekk. Det er kun rapportert om mindre materielle skader, og ikke meldt om alvorlige personskader.

Det heller ikke rapportert om alvorlige personskader blant ambulansepersonellet.

Politiet vil avhøre de to gjerningsmennene før det besluttes hvordan saken vil bli håndtert videre, opplyser Munkvold.

– Det stemmer at det ble et basketak i forbindelse med denne utrykningen, og en av våre ansatte ble slått. Ut over det har jeg ikke mer informasjon enn det politiet har gått ut med, sier pressevakt Jørn Resvoll ved UNN.

Artikkeltags