Vil etablere Nord-Norges største strømselskap

Eirik Frantzen

Eirik Frantzen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eierne av Kraftinor AS og Salten Kraftsamband Kraftsalg AS ønsker å slå sammen kundeporteføljen innen salg av strøm.

DEL

Det skriver selskapene i en pressemelding.

Eierne av de respektive selskapene mener det er viktig å sikre at kritiske kompetansemiljøer forblir og videreutvikles i Nord-Norge.

De har laget en strategi om fremtidig vekst, og gjerne gjennom strukturell grep med andre aktører i landsdelen.

– Sammen har eierne ambisjoner om å utvikle et strømselskap som skal levere konkurransedyktige produkter ovenfor kundene i fremtidens kraftmarked. Samtidig er det viktig å sikre at verdiskapningen beholdes i landsdelen, sier Steinar Pettersen, konsernsjef i Salten Kraftsamband AS i pressemeldingen.

– Størrelse er viktig for å ha kritisk masse på viktige kompetanseområder knyttet til produktutvikling, markedsføring, salg og kundepleie. Det nye selskapet får en kundebase på om lag 60.000 kunder og selskapet ønsker å være en attraktiv partner for å bygge et av Nord-Norges største kraftsalgsselskap, sier Eirik Frantzen, konsernsjef i Nordkraft AS i pressemeldingen.

Det nye selskapet er tenkt å ha en desentralisert struktur, med ansatte nær kundene i flere sentrale områder i Nord-Norge.

– Selskapene har allerede sterke posisjoner i hvert sitt hjemmemarked og vil gjennom fusjonen styrke denne ytterligere, samt videreutvikle tydelige og nasjonale satsinger, sier Arnt M Winther, konsernsjef i Lofotkraft AS i pressemeldingen.

Det videre arbeidet med fusjon vil pågå de neste to kvartalene. Tidspunkt for endelig sammenslåing vil foreligge så raskt som mulig ut fra lover og regler, og hva som er praktisk mulig å få til.

En fusjon forutsetter godkjennelse i konsernstyrene i Salten Kraftsamband AS, Nordkraft AS og Lofotkraft Holding AS.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken