Gutt kritisk og livstruende skadet etter badeulykke

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ettermiddag fikk politiet melding om en savnet gutt ved Matsvannet og en stor aksjon ble satt i gang.

DEL

Lofotposten: Nødetatene rykket fredag ettermiddag ved 16-tida ut til Matsvannet i Kabelvåg etter melding om at en gutt ikke var kommet opp etter bading. Han var på badetur med noen venner.

Nødetatene, Sea King redningshelikopter og ambulansehelikopter jobbet med å lokalisere gutten. En times tid etter at alarmen gikk, bekreftet politiet at han var funnet og at det ble utført livreddende førstehjelp. Gutten ble videre fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø.

Kritisk skadet

Sykehuset opplyste fredag kveld at han er kritisk og livstruende skadet etter ulykka.

Politiet har satt i gang en etterforskning av hendelsen.

– Det tas nå avhør av dem som var til stede og av personell som har vært i aksjon. Vi ønsker å finne grunnen til at dette skjedde, og vi begynner å få en oversikt over hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i politiet til Lofotposten.

Kriseteamet i Vågan ble satt i gang i ettermiddag og ifølge politiet samlet pårørende og andre involverte seg sammen med legevakt.

Funnet av dykkere

Det var dykkere som fant gutten.

– Forholdene i vannet var vanskelig. Det var dårlig sikt og det var mye grums i vannet. Selve aksjonen gikk veldig greit. Vi fikk lett tak i de ressursene som trengs i en slik hendelse og det har blitt jobbet godt, sier operasjonsleder Bernhoft.

Artikkeltags