Tegnene du må være obs på i fjellet

Skjermdump varsom.no

Skjermdump varsom.no

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er stor snøskredfare i Ofoten torsdag. Snøskredvarsler Odd Arne Mikkelsen ber folk holde seg unna bratt terreng.

DEL

Avisa Nordland: Skal du ut og ferdes i fjellet i dag eller torsdag, må du ta høyde for været og skredfaren. I Nordland er det betydelig skredfare, og på torsdagen øker det til stor skredfare i store deler av fylket.

Faren for snøskred i Ofoten torsdag er stor. Varsom.no melder om omfattende ustabile forhold, og at det forventes mange store og noen svært store naturlig utløste skred.

Grunnen til den økende skredfaren er store mengder nedbør fra vest som vil komme i løpet av torsdagen. Nedbøren på 80-100 millimeter vil falle på et svakt lag i snødekket.

Snøskredvarsler Odd Arne Mikkelsen forteller at det kan oppstå naturlige skred i regionen og ber folk holde seg unna bratt terreng. De mest utsatte områdene vil være ved skoggrensa.

Det har blitt varslet om flere mindre skred i regionen, og snøskredvarsleren forteller at forholdene er ugunstige.

- Hvis du er ute på tur må du være obs på mønster i snøen. Oppdager du at snøen er veldig løs under det øverste laget kan det være fare for et skred, sier han.

Mikkelsen er sikker på at det vil forekomme naturlige skred på torsdag, og oppfordrer folk til å følge nøye med på værmeldinger samt varsom.no sine sider.

Artikkeltags