Gå til sidens hovedinnhold

Full blindpassasjer laget rabalder på Hurtigruten – måtte hentes av politi

Artikkelen er over 3 år gammel

En beruset mann klarte å snike seg om bord på hurtigruteskipet Trollfjord i Bergen. Han skapte så mye trøbbel om bord at politiet måtte hente ham i Florø.

– Politiet er på plass i Florø og har fått dradd ham av båten, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til NTB tidlig tirsdag morgen.

Den 38 år gamle mannen klarte å snike seg om bord på skipet før avgang fra Bergen kvelden i forveien. Men i motsetning til blindpassasjerer flest, gjorde han mye ut av seg.

– Han har blant annet hatt tilhold i baren, hvor han har hatt høyrøstet stemme og vært til sjenanse. De har ikke funnet ham under et pledd for å si det sånn, sier Kolltveit.

Mannen var såpass lite samarbeidsvillig at han ble satt i arrest om bord.

– Det ble bare tull og tøys med ham. Han ville heller ikke betale for seg, sier Kolltveit.

Rundt klokken 5.45 opplyser politiet at «skipet har forlatt Florø havn på sin ferd nordover» – uten den brysomme 38-åringen om bord. Mannen er i stedet satt i drukkenskapsarresten og kan vente seg et gebyr fra selskapet for å dekke reisen.

– Det er per nå ukjent hvor han eventuelt skulle reise til, opplyser politiet.

Mannen er norsk, men har ikke registrert adresse på Vestlandet, og heller ikke i noen av fylkene hvor Hurtigruten ligger til kai.