Ber justisministeren svare om brannskolen

 Fra høsten 2019 var meningen at den nye fagskolen skulle være klar ved Norges brannskole.

Fra høsten 2019 var meningen at den nye fagskolen skulle være klar ved Norges brannskole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Åsunn Lyngedal (Ap) har bedt justisminister Tor Mikkel Wara svare på hvorfor åpningen av fagskolen ved Norges brannskole på Fjelldal i Tjeldsund er utsatt.

– Hva er årsaken?

– Jeg fikk spørsmål etter Brannvesenkonferansen i mars i år, der det skal ha blitt opplyst at fagskolen ved Norges brannskole ikke vil åpne som planlagt høsten 2019.

Åsunn Lyngedal sier hun har snakket med Tjeldsunds ordfører som uttrykte bekymring for manglende framdrift.

– Hva er årsaken til at åpningen er utsatt, og når kan tilbudet stå klart, er spørsmålet Åsunn Lyngedal har bedt den nye justisministeren svare på.

Krever bygg og hybler som ikke er bygd

– Fagskolen ved Norges brannskole på Fjelldal i Tjeldsund kommune skulle åpnes for studenter høsten 2019, og gi et etterlengtet tilbud om fagskoleutdanning til ansatte i alle landets brannvesen. På Brannvesenkonferansen 2018 ble det fra DSB opplyst at skolen ikke vil åpne som planlagt på grunn av manglende infratruktur.

– Det ble ikke opplyst om noen ny tidsplan for tilbudet, sier Lyngedal, som legger til at fagskoletilbudet vil kreve utbygginger av undervisningsbygg som per i dag ikke er igangsatt.

– Et suksesskriterium er også tilgang til studenthybler, og Tjeldsund kommune har tegnet intensjonsavtaler med utbyggere som skal bidra til husbankfinansiering for å sikre bygging av mellom 240 og 300 studenthybler.

– Dette er uholdbart

Lyngedal er også bekymret for at Tjeldsund kommune, som blir vertskommune for det nye nasjonale kompetansesenteret, ikke fått noe informasjon fra departement eller direktorat om utsettelsen.

– De har hørt fra deltakerne ved Brannvesenkonferansen at åpning av skolen er utsatt på ubestemt tid. Dette er uholdbart og svekker Tjeldsunds kommunes mulighet til å bidra til å tilrettelegge, sier Lyngedal.

Som medlem i finanskomiteen på Stortinget ønsker nå Åsen Lyngedal signaler om hvor vidt det er påkrevd med penger til fagskolen i revidert nasjonalbudsjett, som skal vedtas av Stortinget før sommeren.

Artikkeltags