NOSO slår skikkelig på stortromma når de ankommer Narvik med sin operagalla

Hamida Kristoffersen.

Hamida Kristoffersen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det skjer mandag 9. januar, og operasjef Katharina Jakhelln Semb er ikke snauere enn at hun lover publikum en vokal helaften i full symfoni.

Fremadstormende

På Operagallaen presenteres utvalgte vokal- og orkesterperler fra operaens verden. Katharina Jakhelln Semb er konferansier, og tar publikum med på denne reisen sammen med fire av landets mest fremadstormende unge operasangere, Hallvar Djupvik, Hamida Kristoffersen, ­Gunnar Andor Nieland, og Caroline Wettergreen.

– Noe av det jeg gleder meg mest til at vi skal ha et eventyrtema, med en hel seksjon fra «Tryllefløyten». Her får vi høre den mest kjente opera­arien, nemlig den rasende «Nattens Dronnings Arie» sunget av Caroline Wettergreen, forteller Katharina ­Jakhelln Semb.

Berømte arier

– I tillegg skal Hamida ­Kristoffersen synge fra den nydelige arien «Rosalkas sang til månen» fra operaen Rosalka, som er det tsjekkiske svar på «Den lille havfruen». Denne sang Hamida da hun var i ­finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2013, forteller Jakhelln Semb.

– Hamida Kristoffersen kjenner vi jo fra før, hun debuterte med NOSO i 2011. Men denne gang har vi med tre nye solister som vi har med for første gang. 

– Caroline Wettergreen, som er en koloratur sopran, debuterte nylig på Komische Oper i Berlin og har en veldig spennende karriere på gang. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne. Vi får også møte Hallvard Djupvik som er en spennende og litt mer dramatisk tenor, og den unge, veldig begavede barytonen Gunnar A Nieland.    Operagallaen byr på lystige og vakre arier og feiende ouverturer, med høydepunkter fra blant kjente operaer. I tillegg til Narvik spilles årets konsert også i Bodø, i Mosjøen, i Tromsø og i Alta. Dette blir en vokal helaften i full symfoni – og en herlig musikalsk kickstart på året, forteller Jakhelln Semb.

Terningkast: 6

Fredag besøkte NOSO Tromsø, og ble en stor suksess.

Nordlys' anmelder lot seg rive med av operagallaen og ga konserten terningkast 6.

«De forførte oss med noen av operaverdens beste duetter og utdrag fra noen av de mest kjente operaene som er skrevet. Og fikk publikum til både å juble og applaudere så kraftig og ofte som vi svært sjelden hører fra det etter hvert kresne operapublikummet i Tromsø», skriver Bjørn Harald Larssen.

Det får kulturhussjef i Narvik, Bjørnar Mikkelborg, til å fryde.

– De har vært en kjempesuksess hele turneen, og jeg gleder meg skikkelig, sier han.

Søndag ettermiddag var det solgt vel 200 billetter.

– Foreløpig er salen halvfull. Men dette er så flott at både symfoniorkesteret og publikum fortjener at det blir utsolgt, sier Mikkelborg.

Artikkeltags