Støyen gjør det vanskelig for de ansatte å sove. Nå flyttes de til Elvemo

Ambulansehelikopteret har base hos Forsvaret på Evenes fram til april neste år.

Ambulansehelikopteret har base hos Forsvaret på Evenes fram til april neste år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De ansatte ved ambulansehelikopterbasen på Evenes tar i dag i bruk nytt losji for søvn og hvile. Årsaken er støy i forbindelse med Forsvarets utbygging på Evenes flystasjon. Basen skal brukes som i dag, men de ansatte skal inntil videre overnatte og hvile på Elvemo ved Evenskjer.

DEL

Nå har mannskapene til ambulansehelikoptertjenesten flyttet til den tidligere videregående skolen på Elvemo i Skånland kommune. Det melder Luftambulansetjenesten i ei pressemelding.

Flyttinga gjøres på grunn av støy fra anleggsmaskiner, som den siste tida har gjort det vanskelig og hvile og sove på basen. Tidligere i år forlenget Forsvaret avtalen om leie av dagens base på Evenes, til 15. oktober. Tanken var å gi luftambulansetjenesten husrom til midlertidig base kunne tas i bruk. Men etter en inspeksjon 18. juni slo Luftfartstilsynet fast at basen ikke kan brukes som losji for søvn og hvile mye lenger, og ba derfor om en plan for alternativ innlosjering innen 1. juli.

Dette gjøres i samråd med UNN HF som har det medisinske ansvaret for basen, Norsk luftambulanse som opererer helikopteret på Evenes og vernetjenesten.

– For beredskapen i regionen er dette nå den beste løsningen. Å flytte helikopteret til en annen luftambulansebase i en annen region ville derimot gitt en vesentlig svekkelse av beredskapen, sier Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, i ei pressemelding.

Artikkeltags