Fra Fremovers nyhetsstudio 15. oktober 2019

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL


Bilbrann på Kvænangsfjellet

(Nordlys): Det brøt ut brann i en bil på E6 over Kvænangsfjellet tirsdag ettermiddag. Føreren kom seg ut av bilen uskadd og varslet selv nødetatene.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Per Arve Aas, opplyser til Nordlys at de først sendte en patrulje fra Skjevøy mot stedet. Samtidig rykket brannvesenet i Nordreisa ut.- Bilen var utbrent da brannvesenet kom frem, sier Aas.

Politipatruljen ble derfor kalt tilbake før de nådde stedet. Politiet har vært i kontakt med bilføreren over telefon. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, men lensmannskontoret i Nordreisa vil følge opp saken, forteller Aas.

Trine Remman innstilt som nestleder i Nordland Høyre

Trine Remman (39) fra Narvik er innstilt som ny nestleder i Nordland Høyre. Remman anses som en solid organisasjonsbygger, heter det i pressemeldinga fra Nordland Høyre. - Remman er foreningsleder i Narvik Høyre og kjenner fylkesorganisasjonen og menneskene godt. Hun vil være en positiv kraft inn den nye ledelsen, som en aktiv og engasjert politiker, sier leder av valgkomiteen, Kai Henriksen i følge pressemeldinga. Den nye ledelsen velges på fylkesrådsmøte i Bodø første helga i november.

Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder

Unge Venstre, Venstrekvinnelaget og Liberale studenter mener statssekretær Sveinung Rotevatn (V) bør overta for Trine Skei Grande som partileder i Venstre. Det melder NTB. Rotevatn er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet og sitter dessuten i partiets sentralstyre. Også stortingsrepresentant Melby sitter i dag i sentralstyret. Venstre-kvinnene er tydelige på at de ønsker at Rotevatn skal ta over til våren, uavhengig av om nåværende partileder Trine Skei Grande vil fortsette. (©NTB)

Fire vogntog fast på E6 i Troms

Tirsdag ettermiddag meldte Troms politidistrikt om fire vogntog som sto fast på E6 ved Fossbakken. Like etter klokka 17.30 meldte NRK at en strøbil hadde kjørt hele strekninga mellom Bjerkvik og Fossbakken, i følge Statens vegvesen.

Ny vaffelkonsert

Førstkommende søndag er det duket for vaffelkonsert i Sjømannskirka i Narvik med Srdjana Jovanovic (klaver) og Inge Rolland (fløyte).

Dette er siste konsert av duoen i høst.

– Vaffelkonsertene i Sjømannskirka har siden tidlig 90-tall vært min hjemmebane, uttalte fløytisten til Klassisk musikkmagasin i et større intervju i fjor.

Ideen om å ha slike konserter, ble skapt i samarbeid med Sjømannkirka og har nå spredt seg til hele landsdelen.

– De ekte vaffelkonsertene i Sjømannskirka må holdes ved like hvis ikke så holder vi ikke på publikum, sier Inge Rolland og mins at for bare et par år siden fantes det ikke nok plass så publikum måtte sitte rundt musikerne.

Vogntog sperrer veibanen i Bjerkviklia

Også i Bjerkviklia skapte glatt føre trøbbel for vogntog. To vogntog sperret vegbanen, og det ene kjøretøyet sto delvis i grøfta. Nordland politidistrikt meldte om trafikkale problemer, og rykket ut til stedet. Like etter klokka 17.30 meldte NRK at en strøbil hadde kjørt hele strekninga mellom Bjerkvik og Fossbakken, i følge Statens vegvesen. De to vogntogene skal også ha kommet seg videre, skriver NRK.

Les hele saken her: Vogntog sperrer veibanen i Bjerkviklia (åpen sak).

Tjeldsund-saken: Mann dømt til fengsel for overgrep

En mann i 60-årene er dømt av Ofoten tingrett til fengsel i tre år og ti måneder for seksuelle handlinger mot barn under 16 år. Overgrepene han er dømt for, har pågått over mange år.

I tillegg til fengselsstraff må han betale erstatning til flere av ofrene.

Les mer om dommen her (+).

Færre får arbeidsavklaringspenger i Nordland

Antall personer som får arbeidsavklaringspenger, fortsetter å falle. Ved utgangen av tredje kvartal fikk 115.424 personer arbeidsavklaringspenger, viser ny statistikk fra Nav. Det er et fall på 3.500 personer eller 3 prosent fra annet kvartal, ifølge NTB.

I Nordland var det i september 5436 personer som mottok arbeidsavklaringspenger. Det er en nedgang på 1144 personer og tilsvarer en reduksjon på 17 prosent, ifølge en pressemelding fra NAV.

I Nordland er 3,6 prosent av befolkningen (18–66 år) mottakere av avklaringspenger, mot 3,4 prosent på landsbasis. Noe av nedgangen kan forklares med skjerping av regelverket fra og med 1. januar 2019, ifølge NAV.

Klimautslippene øker med F-35

Innfasingen av det nye kampflyet F-35 vil føre til økte utslipp av klimagasser fra Forsvaret i årene som kommer. De direkte utslippene fra Forsvarets bruk av drivstoff til fly, båter og kjøretøy ligger an til å bli 33 prosent høyere i 2030 enn de var i fjor, skriver Dagsavisen. Tallene går fram av Klima- og miljødepartementets budsjettforslag for 2020. Der forklares det at utslippene i 2030 vil være vesentlig høyere hovedsakelig som følge av innfasingen av F-35. I fjor var de beregnede utslippene fra Forsvarets fly, båter og kjøretøy på 242.000 tonn CO2-ekvivalenter. Fram mot 2030 antas det at de vil de vokse til 322.000 tonn CO2-ekvivalenter. Forsvarsdepartementet forklarer økningen med at F-35 har en vesentlig kraftigere motor enn F-16-flyene de skal erstatte. (NTB)

Politiet advarer mot glatte veier

Tirsdag morgen gikk politiet ut og advarte folk i Nordland om glatte veier.

– Mange meldinger på glatt veibane i fylket. Det kan være greit å tenke seg om før man legger ut på kjøretur. Det er fører sitt ansvar at bilen er skodd etter føret. Vi ønsker ingen ulykker i fylket, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Stenger Fagernestunnelen i kveld

Tirsdag 15. oktober klokken 21.00 stenger Statens Vegvesen E6 Fagernestunnelen.

Grunnen er at det skal utføres vedlikeholdsarbeid i periodene tirsdag og onsdag fra klokken 21.00 til 06.00 (neste dag).

Utrykningskjøretøy kan passere, skriver Vegvesenet på egne hjemmesider.

Advarer mot glatte partier og reinsdyr

Vegtrafikksentralen med trafikkmelding for E10 Bjørnfjell: – Stort sett bart, fare for glatte partier. Fare for reinsdyr. Klokken 05:40 var det -6 grader, austlig lett bris og oppholdsvær.

Queen Elisabeth på tur inn til havna

Cruiseskipet MS Queen Elisabeth er på tur inn til Narvik havn. (Foto: Fritz Hansen)

LES OGSÅ: 50 millioner kroner er investert i havna - tirsdag la første skip til kai

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken