Fra Fremovers nyhetsstudio 25. august 2019

DEL

I natt: Travel natt for politiet

Det har vært en travel natt for politiet i Nordland natt til søndag. – En rekke ordensoppdrag har ført til mange bortvisninger/pålegg. Mange har bedt om politiets hjelp til å få svlsluttet støyende fester i sine nabolag. Vi kunne bare hjelpe et fåtall av disse, skriver politiet i Nordland på Twitter.

I Narvik ble en mindreårig kastet ut fra et utested og anmeldt for bruk av falsk legitimasjon.

– Det er fristende å komme seg inn på et utested og bruke andres legitimasjon, men det blir ansett som dokumentforfalskning, og det kan ende opp i anmeldelse, sier operasjonsleder Tom-Ove Hammer i Nordland politidistrikt.

I Ofoten-området måtte politiet også megle mellom et par som kranglet på tur hjem fra et utested i Narvik. Politiet rykket ut da paret tiltrakk seg oppmerksomhet fra forbipasserende.

Trafikkulykke på Breistrand

Klokken 13.50 søndag rykket politiet ut til melding om kollisjon i krysset i Breistrandveien – Sør-Lavangen på Breistrand i Skånland. Det skrev politiet i Troms på Twitter klokken 15. Ifølge operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt var det en mann i 40-årene i den ene bilen og en kvinne i 40-årene i den andre.

– Det har vært en kollisjon der en bil har kjørt inn i siden på en annen bil. Det fremstår som et vikepliktsbrudd, men dette må følges opp og de involverte skal avhøres. En person er sendt til legevakta for sjekk. Det er ingen alvorlig personskader, sier Kileng.

Inviterer elever til Newtonrommet for åttende året på rad

For åttende året på rad inviterer Newton-rommet niende- og tiendeklassinger fra Navik, Tysfjord og Ballangen til Newton Engia – Equinor Energirom Ofoten. Newtonrommet ble åpnet i et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune, Equinor og kommunene som en satsing på realfag.

– Pedagogisk kvalitetssikring besørges av Bodø-stiftelsen First Scandinavia. Elevene får tilgang til spennende nytt utstyr og undervisning med spesialdesignet pedagogikk i form av moduler for forskjellige tema. I Narvik er hovedtemaet energi, skriver Newtonlærer Anders Øgsnes i en pressemelding.

I 2018 vant elever ved ungdomsskoletrinnet i Skjomen førstepremien for «Årets Newtonklasse» for å levere flest riktige besvarelser. Foto: Newtonrommet

Artikkeltags