– Det blir utrolig gøy. Utesending er skikkelig stas, og jeg kan ikke tenke meg en bedre ramme enn VM-løypene i Narvik, skriver NRK-programleder Niklas Aune Johnsen i en e-post til Fremover.

VM og Vinterfestuka

Han kommer nemlig til Narvik med hele ettermiddagssendinga fra Bodø torsdag 12. mars og fredag 13. mars. Derfra skal NRK Nordland sende totalt seks timer radio på ettermiddagen fordelt på to dager.

Bakteppet er junior-VM i alpint, som starter førstkommende torsdag med flere hundre deltakere, samt Vinterfestuka som starter fredag 13. mars.

– Folkefesten med både junior-VM og Vinterfestuka står naturlig nok helt sentralt i sendingene. Det blir spennende gjester, direkterapporter og god stemning, utdyper Johnsen, som oppfordrer folk til å komme innom studioet.

– Dette er en stor satsing

Også tv-sendingene til NRK Nordland blir sendt fra Narvik disse to dagene. Flere er i sving for å få det til, skriver Johnsen.

– Junior-VM i alpint er en folkefest. Det samme gjelder tradisjonsrike Vinterfestuka. Det er viktig for NRK Nordland å være synlig til stede, og samtidig vise frem de flotte arrangementene i Narvik for resten av fylket, forteller konstituert redaksjonssjef, Ole Marius Hågensen Rørstad.

Han skal lede tv-sendingene fra Narvik – og håper i likhet med Johnsen at folk kommer innom for å se på eller slå av en prat.

– Dette er en stor satsing for oss, og noe vi gleder oss utrolig mye til.