Bergstø: – Alvorlige syke risikerer å ikke få hjelp

Av

Alvorlige syke mennesker risikerer å ikke få hjelp i tide etter at fem av Babcocks ambulansefly ble satt på bakken lørdag, mener SV-nestleder Kirsti Bergstø.

DEL

– Det er en total kollaps i beredskapen i nord nå, situasjonen er kritisk. Dette er Bent Høies (H) verk, han må komme seg på jobb og sette inn akutte tiltak, sier SV-nestleder Kirsti Berstø til NTB.

Hun legger til at SV krever full redegjørelse i Stortinget mandag. Partiet har allerede har sendt krav om dette til helseministeren.

– Alvorlige syke mennesker risikerer å ikke få hjelp, sier hun.

Reaksjonen kommer etter at Babcock varslet at fem av deres nye ambulansefly tas ut av tjeneste etter tekniske uregelmessigheter. Det betyr at tjenesten nesten er halvert. Luftambulansetjenesten opplyser at det er basene i Tromsø og Bodø som nå står uten ambulanseflyberedskap. I tillegg er dagflyet i Alta ute av beredskap.

– Vi vil foreslå at regjeringen snarest gjennomfører en fullstendig granskning av beredskapen i Nord-Norge, og særlig i Finnmark, samt iverksette alle nødvendige tiltak for å sørge for trygge akutt-tjenester for befolkningen. Leveransen til Babcock skal være en sentral del av granskningen, sier Bergstø.

Artikkeltags