Nordlending valgt som nestleder i Krf

Den nye ledertrioen i KrF ble valgt ved akklamasjon og med stående applaus. Fra venstre: Olaug Bollestad, Ingelin Noresjø og Kjell Ingolf Ropstad.

Den nye ledertrioen i KrF ble valgt ved akklamasjon og med stående applaus. Fra venstre: Olaug Bollestad, Ingelin Noresjø og Kjell Ingolf Ropstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kjell Ingolf Ropstad ble lørdag klappet inn som ny KrF-leder. Nå vil han lege sårene etter det opprivende retningsvalget i partiet i fjor høst.

33-åringen, som blir tidenes yngste leder for det kristne sentrumspartiet, ble valgt ved akklamasjon sammen med de to nye nestlederne Olaug Bollestad og Ingelin Noresjø på partiets landsmøte på Sola lørdag.

Den nye partiledelsen ble tatt imot med stor og langvarig applaus av KrF-delegatene. Bollestad og Ropstad representerte «blå» side under veivalget i fjor høst, mens Noresjø tilhørte «rød» side og ville søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Ikke et enmannsshow

Ropstad understreker at han som leder ønsker å jobbe sammen med hele KrF, en partiorganisasjon som ble delt nær sagt på midten under retningsvalget.

– Dette er ikke et enmannsshow. Det er hardt arbeid. Det er lagarbeid. Jeg tror noe av det viktigste for ledelsen og partiet er å jobbe sammen. Vi kommer til å bruke mye tid på reiser og hele tiden få innspill fra de lokale og bygge organisasjonen. Det tror jeg er noe av det viktigste, sa Ropstad til NTB i forkant av valget.

Olaug Bollestad er allerede som veteran å regne i ledelsen og har sittet som nestleder siden 2015, senest som fungerende leder de siste månedene.

Strømninger i grasrota

Ingelin Noresjø fra Nordland blir det nye tilskuddet i ledertrioen. Hun tror hun kan bidra med å følge opp strømninger i grasrota i partiet og i befolkningen, som gjerne ikke er like lette å se fra Oslo.

– Jeg sa tidligere i dag at vi har politikk både for dem som ber og dem som banner. Jeg er ikke en sånn som banner, men jeg kjenner de som gjør det. Det er noe med å forstå at politikk også handler om å kjenne folk og forstå strømninger og klare å formidle det på en enkel måte, sier hun.

Kamp om sentralstyremedlemmer

Partiet valgte også inn de øvrige faste medlemmene i sentralstyret. Her brygget det opp til strid om en av plassene, og Møre og Romsdal foreslo å bytte ut Karin Bjørkhaug fra Trøndelag med Randi Frisvold fra eget fylke.

Forslaget ble imidlertid stemt ned av landsmøtet, og Bjørkhaug ble valgt inn i sentralstyret.

Bjørkhaug stemte for å søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet under veivalget i fjor høst, mens Frisvoll i likhet med ny KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ville inn i dagens regjering med Venstre, Høyre og Frp.

Hadde Bjørkhaug blitt vraket til fordel for Frisvoll, ville det blitt blått overtak i sentralstyret.

De øvrige medlemmene som ble valgt som faste representanter til sentralstyret, er Erik Lunde (Oslo), Tove Welle Haugland (Vest-Agder), Magne Supphellen (Hordaland) og Anders Tyvand (Vestfold). De var alle innstilt av valgkomiteen, og det var ikke strid på landsmøtet rundt dette valget.

Artikkeltags