Fra Fremovers nyhetsstudio 19.11.2019

DEL

Ytterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen

Setteriksadvokaten har mottatt opplysninger om ytterligere 37 dommer som kan være uriktige i Nav-skandalen. Det fremgår i et brev fra setteriksadvokat Henry John Mæland til Arbeids- og sosialdepartementet som VG har fått tilgang til.

«I tillegg til de 48 dommene som riksadvokaten har mottatt fra NAV Kontroll den 28. oktober 2019 har setteriksadvokaten mottatt opplysninger om 37 mulig uriktige domfellelser», heter det i brevet.

Dommene er fra årene 2014 til 2019. (NTB)

Soldater i Norge, Sverige, Finland og Danmark får samme uniform

Den norske feltuniformen til Forsvaret blir snart historie. Nå skal soldatene i de nordiske landene få samme uniform. Prosjektet Nordic Combat Uniform er nå testet av 480 soldater fra de fire nordiske landene. Prosjektet er en del av det flernasjonale samarbeidsprogrammet Nordic Defence Cooperation, skriver Forsvarets Forum. Målet er å anskaffe et felles fleksibelt stridsuniformsystem for de nordiske landene. Likevel vil uniformene se ulike ut fordi landene får egne kamuflasjemønstre. Les hele saken her (åpen).

Bokhandelkjeden Notabene konkurs

Nettavisen: Det er Dagens Næringsliv (DN) som melder om konkursen i bokhandlerkjeden, etter lang tid med økonomiske problemer. Tidligere i år skrev DN at de hadde 28 inkassokrav på til sammen 1,7 millioner kroner.

Notabene tapte 28,5 millioner kroner før skatt i 2018, av en omsetning på 183 millioner kroner. Året før gikk bokhandelen så vidt i pluss, ifølge avisen. (Les hele saken her)

Redusert fremkommelighet

Statens vegvesen melder om redusert fremkommelighet på Rv 827 Efjord tunnel, på strekningen Sommerset, på grunn av vedlikeholdsarbeid. Oppdatert informasjon om vedlikeholdsarbeidet finner du på vegvesenets hjemmeside.

Tilbake i Narvik

Narvikbandet Blårøyk er tilbake på scenen i regi av Narvik Bluesklubb. Det skrivet bandet i en pressemelding.

De fleste i bandet har spilt sammen siden oppstarten for snart 14 år siden. Fredag er bluesbandet og vokalist Geir Erik Hansen klar for konsert i Narvik.

Besetningen består av: Bass – Lasse Johnsen, trommer – Ronny´Dread´Olsen, keys – Kjell Tore Nordli, gitar – Bjørn Nygård og vokalist/gitar – Geir Eirik Hansen og Lasse Johnsen.

Brann på kraftstasjon

Avisa Nordland: Nødetatene er på vei til en brann på en kraftstasjon ved Straumvatnet i Sørfold. Meldingen kom like etter 10.30 tirsdag. Operasjonssentralen hos politiet opplyser klokken 10.55 at det ikke er meldt om personskader som følge av brannen.

– Det er brann i ei mast. Det er ikke fare for spredning og Statnett er på stedet for å gjøre det strømløst, opplyser operasjonsleder Odd Ivar Pettersen til Avisa Nordland.

Hålogalandsbrua åpen igjen

Statens vegvesen meldte mandag at E6 Hålogalandsbrua ville være stengt store deler av natt til tirsdag. Årsaken var vedlikeholdsarbeid i Storlikolltunnelen. Klokken 06.00 tirsdag åpnet imidlertid E6 igjen.

På sine nettsider melder Statens vegvesen at tunnelen vil bli stengt på samme vis natt til onsdag, fra klokken 21.00 tirsdag fram til klokken 06 onsdag. Omkjøring er via gamle E6, Rombaksveien.

Artikkeltags