Cup er cup! Om det var legenden Arne Scheie som sa det først, skal være usagt, men ordtaket hadde sin absolutte gyldighet da Mjølner møtte Harstad til nabooppgjør i NM. Det ble en thriller der gjestene tok føringen 3–1 før hjemmelaget startet en massiv snuoperasjon i det mange vil kalle slaget om Hålogaland. Det ble en skikkelig nabofeide, et småampert oppgjør med stor prestisje. I potten lå også utsikter til kroner i klubbkassa. Mjølner fikk i både pose og sekk; seier over naboen og et eliteserielag på hjemmebane i neste runde.

– Helt magisk, er hovedtrener Jan Tore Baklis umiddelbare reaksjon når han får høre om trekningen.

– Det er vi utrolig fornøyde med, og vi gleder oss virkelig. Et norsk topplag på hjemmebane i NM er akkurat hva vi drømmer om. Og storlagene i Nord-Norge får ha meg unnskyldt, men det blir noe ekstra å møte et lag fra Østlandet.

Norges fotballforbund har bestemt at runde to skal spilles allerede torsdag 1. juni. De nevnte storlagene, TIL og Bodø/Glimt møter henholdsvis Tromsdalen og Junkeren. Mjølners divisjonskollega Skjervøy får besøk av Alta.

Neste hinder for Baklis gutter, HamKam, tok seg greit videre til 2. runde etter en solid 5-0-seier borte over 4.-divisjonslaget Nybergsund onsdag kveld. Nå må laget fra mjøsbyen belage seg på en litt lengre reise. Kanskje kan Mjølner detonere en cupbombe når hamarsingene kommer til Narvik stadion?

– Det blir litt logistikk i tiden framover. Først har vi en viktig kamp mot Skånland på mandag før vi møter HamKam, for så å skulle møte 2. laget til en annen storhet i norsk fotball, Skeid, fortsetter Bakli.

Den kampen går på Skeidbanen på Nordre Åsen lørdag ettermiddag om en drøy uke.

– Vi trener søndag med forberedelser til den viktige kampen mot SOIF. Så får vi telle opp da og studere motstanderen fra Hamar, se litt video blant annet.

– Som sagt er dette en skikkelig godbit, og ikke minst fortjener spillerne å få oppleve slike morsomme oppgjør som dette garantert blir. Vi får håpe at vi klarer å skape en skikkelig fin ramme rundt kampen, avslutter Bakli.

Se hva Bakli sa rett etter den nervepirrende kampen: