Ny forsvarsplan klar: Flere folk i 2021 og løfte om helikopterstøtte til Hæren på Bardufoss

KLART: Helikopterstøtte til Hæren skal stasjoneres og ledes fra Bardufoss. Illustrasjonsfoto. NTB arkivfoto: Aleksander Nordahl / SCANPIX

KLART: Helikopterstøtte til Hæren skal stasjoneres og ledes fra Bardufoss. Illustrasjonsfoto. NTB arkivfoto: Aleksander Nordahl / SCANPIX

Av

I den nye langtidsplanen for Forsvaret kommer bemanningen i Forsvaret til å bli styrket med 300 ansatte neste år.

DEL

Partiene på Stortinget avsluttet fredag samtalene om den nye forsvarsstrukturen i årene 2021–2024.

– Vi kom i havn med innstillingen, men vi kom ikke fram til noe forlik, sier utenriks- og forsvarskomiteens leder Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

– Det er Frp som sikrer regjeringen flertall for styrkestrukturen i planen. Men vi har gjort en svak plan litt bedre, sier hun.

Det er nå flertall på Stortinget for å trappe opp bemanningen raskere enn regjeringen hadde lagt opp til, med 300 ansatte i 2021.

Samtidig er det ifølge Huitfeldt tatt et første skritt i riktig retning i arbeidet med helikopterstøtte til Hæren.

– Det skal være dedikert helikopterstøtte til Hæren på Bardufoss i en egen skvadron, sier hun.

– Nye helikoptre skal stasjoneres og ledes fra Bardufoss som en direkte støtte til Hæren, sier hun.

VG melder også nå at den nye forsvarsplanen også innebærer å "styrke Brigade Nord ved å opprette en fjerde kampbataljon i brigaden". Det står ingenting mer om hvor denne kampbataljonen skal legges. Ett alternativ er Setermoen, mens noen mener denne bør legges til Bjerkvik. Før sommeren skrev Bjørn Tore Markussen i et leserinnlegg i Fremover at den fjerde kampbataljonen bør legges til Bjerkvik fordi den vil gi det beste forsvaret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken