Onsdag morgen ble opplagstallene til alle avisene i landet offentliggjort. Tallene viser opplagene til avisene for første halvdel av 2019.

For tredje år på rad øker Fremover opplaget. Ved siste måling var opplagstallet til Fremover 7.541. Det er en økning på 194 abonnenter, eller 2,6 prosent, sammenlignet med siste halvdel av 2018.

Sjefredaktør i Fremover, Christian Senning Andersen, er fornøyd med at Fremover øker igjen.

– En økning på 2,6 prosent er vi veldig fornøyde med. Det er motiverende at vi leses av flere, og at vi har vekst også i år. Bortsett fra en stor prosentvis økning i fjor, er dette den største veksten vi har hatt i opplag på mange, mange år, sier Senning Andersen.

Han sier veksten er resultatet av bevisst og målrettet jobbing med produktene og innholdet over tid.

– Vi har sett at vi vokser i de digitale lesertallene, som vi måles på daglig og nærmest minutt for minutt, men det er ekstra gledelig at de offisielle opplagstallene bekrefter veksten vi opplever. Det som er gledelig er at vi ser at godt, relevant og viktig innhold blir lest. Fremover er fortsatt relevant, og vi er det for stadig flere. Ekstra gledelig var det at Fremover satt leserrekorder under og etter kommunevalget. Det tar vi som en tydelig tilbakemelding på at vi fortsatt løser det viktige samfunnsoppdraget vi som lokalavis har.

Les også:

Les også

Ny rekord for Fremover

Opplaget til Fremover består av 3.579 rene digitale abonnenter og 3.777 abonnenter med komplettabonnement, som er digitale abonnenter som også får papiravisen.

– Det er digitalt vi ser at veksten kommer. Det gjenspeiler også opplagstallene, som inkluderer digitale abonnement. Derfor har vi også en tydelig prioritering digitalt. Vi har snart like mange abonnenter som har rene digitale abonnement som vi har abonnenter med papirtilgang, og det vokser fort, sier Senning Andersen.

Blant andre lokalaviser i Amedia som holder til i Nordland, har Rana Blad (8.414 lesere) hatt en opplagsnedgang på 4,5 prosent, og Lofotposten (6.843 lesere) har hatt en økning på 3,1 prosent.