Ny opplæringslov - støtte til fylkesrådet i Nordland

Når lærlingetilskuddet blir brukt målrettet sammen med lærebedriftenes ressurser, ser vi at man etablerer en egenkompetanse for å utvikle bedriftenes fremtidige fagarbeider, skriver Fagforbundet Nordland. Her er det Erliza Apero som tar ut sjokoladefondantene som skal serveres til dessert under øvelsen til fagprøven på Oscarsborg tidligere i år.

Når lærlingetilskuddet blir brukt målrettet sammen med lærebedriftenes ressurser, ser vi at man etablerer en egenkompetanse for å utvikle bedriftenes fremtidige fagarbeider, skriver Fagforbundet Nordland. Her er det Erliza Apero som tar ut sjokoladefondantene som skal serveres til dessert under øvelsen til fagprøven på Oscarsborg tidligere i år. Foto:

Av

Fagforbundet Nordland støtter Fylkesrådet i Nordland sin innstilling angående NOU 2019:23- Ny opplæringslov

DEL

LeserbrevFagforbundet Nordland er enige med fylkesrådet om at opplæringskontorene gjør en viktig, og for mange bedrifter en helt nødvendig jobb i forbindelse med fagopplæringen.

At opplæringskontorene har mulighet til å være registrert som lærebedrift uten å ha lærlinger, og mottar lærlingtilskudd direkte fra fylkeskommunene er noe vi har påpekt tidligere som en uholdbar ordning. Fagforbundet er enig med fylkesrådet at disse tilskuddene må gå til bedriften som har arbeidsgiveransvaret for lærlingen. Dette vil gi bedriften bedre rammer for å styrke kvaliteten i fagopplæringen for lærlingene.

Når lærlingetilskuddet blir brukt målrettet sammen med lærebedriftenes ressurser, ser vi at man etablerer en egenkompetanse for å utvikle bedriftenes fremtidige fagarbeider. Bodø kommune og Nordlandssykehuset er gode eksempler på nettopp dette.

For Fagforbundet Nordland er dette et viktig steg i riktig retning, der vi som arbeidstakerorganisasjon kan sammen med våre arbeidsgivere etablere en målrettet satsing på fagarbeidere som er i tråd med fremforhandlede kompetanseplaner.

Fagforbundet Nordland støtter også Fylkesrådet i forhold til å gjøre bedriftene mer fristilt i valg av tjenester som de kjøper av opplæringskontorene, men at den faglige oppfølgingen vil være lagt til bedriften selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags