Gå til sidens hovedinnhold

Ny ordning gjør det enklere å varsle om miljøkriminalitet

Artikkelen er over 1 år gammel

Miljødirektoratet lanserer en ny løsning som skal gjøre det enklere å både tipse og varsle om miljøkriminalitet.

Miljøminister Ola Elvestuen (V) sier at miljøkriminalitet er et alvorlig problem med store negative konsekvenser for klima.

– Samtidig anses miljøkrim for å ha lav oppdagelsesrisiko sammenlignet med mange andre former for kriminalitet, derfor er digital tipsordning for miljøkriminalitet viktig for at vi skal få vite om flere overtredelser, sier han.

Med den nye løsningen kan alle melde inn tips som gjelder mistanker om ulovlige miljøforhold, inkludert varsel om ulovlige miljøforhold som arbeidstakere har sett på egen arbeidsplass.

Tipsere og varslere kan benytte seg av direktoratets nettside , der de også kan laste opp bildebevis av miljøsaken som meldes inn. Tipsere er sikret anonymitet av Miljødirektoratet. Ved varsling til offentlige myndigheter har myndighetene taushetsplikt.

– Vi oppfordrer folk til å melde ifra når de har mistanke om at det skjer ulovlige forhold som kan skade natur og miljø. Tips og varsler fra publikum er nyttig informasjon for oss i arbeidet med å bekjempe miljøkriminalitet, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Kommentarer til denne saken