Ny skolestruktur i Narvik og kommunens budsjett for 2021

Mellomtrinnet på Ankenes skole. Det var her debatten med flytting startet på grunn av stengte klasserom.

Mellomtrinnet på Ankenes skole. Det var her debatten med flytting startet på grunn av stengte klasserom. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Slik jeg har forstått saken er det to argumenter fra kommunens administrasjon for å sentralisere ungdomsskolene i Narvik. Det ene er at det er ledig kapasitet på Narvik ungdomsskole, det andre er at det blir reduserte utgifter til undervisning ved å legge ned Ankenes og Bjerkvik ungdomsskoler. På den måten kan budsjettet overføre penger fra oppvekst og undervisning til helse og eldreomsorg. Narvik kommune kan ikke både øke utgiftene til sykehjem og samtidig beholde dagens skolestruktur. Det blir stadig færre elever, mens det forventes stadig flere eldre.

Men hva hvis prisen for å legge ned to ungdomsskoler blir høyere enn beregnet? Og hva hvis det er mulig å spare inn på budsjettet andre steder? Og hva om ledige arealer i den nye skolen kan fylles opp med byens egne sjuendeklasser? Da blir regnestykket et annet og konklusjonen med overføring av elever fra Bjerkvik og Ankenes måtte endres.

Rødt Narvik vil samarbeide med Senterpartiet og Fremskrittspartiet for å legge frem et alternativt budsjett i balanse for 2021. Samtidig som tilbudet med ungdomsskole i Bjerkvik og på Ankenes beholdes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken