Gå til sidens hovedinnhold

Ny storkontrakt til Consto

Artikkelen er over 1 år gammel

Consto Nord AS har fått oppdraget med å bygge et nytt bygg for velferd, idrett og sykestue på Evenes flystasjon.

For en uke siden fikk Consto Nord AS oppdraget med å bygge et logistikkbygg på Evenes flystasjon. Consto vant i konkurranse med fire andre kontrakten med en verdi på 102 millioner kroner. Bygget er på cirka 3.600 kvadratmeter og skal være innflyttingsklart i slutten av 2021.

I dag ble det kjent at Consto også får kontrakten med å bygge et nytt bygg for velferd, idrett og sykestue på Evenes flystasjon. Bygget skal stå ferdig i 2022, og kontrakten har en verdi på 175,5 millioner kroner.

– For personellet ved 133 luftving er det veldig gledelig at vi nå skriver kontrakt og starter byggingen av dette bygget som vil omfatte store deler av baseskvadronen vår.

– Foruten gode bo-muligheter og messe er kanskje velferd‐ og idrettsbygget det viktigste anlegget for personellets trivsel på basen, og dermed også viktig i rekrutteringen av nytt personell til Evenes. I tillegg vil det gi våre vernepliktige soldater etterlengtede fasiliteter og tjenester, noe vi har manglet til nå, skriver sjef for 133 luftving på Evenes, oberst Eirik Guldvog, i en pressemelding.

Velferd- og idrettsbygget vil inneholde kantine, kontorer, transporttjeneste, velferd, undervisning, prest og livssyn, samt idrett.

Sykestua skal huse blant annet leger, sykepleiere, tannlege, bedriftshelsetjeneste og sengerom.

Totalt brutto areal er på cirka 5.700 kvadratmeter.

Les også:

Les også

Senterpartiet vil stanse utbyggingen på Evenes – bevilger penger til Andøya

Kommentarer til denne saken