Ballangen kommune satser på digitale verktøy: – Viktig milepæl for Ballangen

Lærere i Ballangen skole på skolebenken.

Lærere i Ballangen skole på skolebenken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Før helgen var det lærerne selv som satt på skolebenken i Ballangen kommune.

DEL

Anledningen er en stor investering Ballangen kommune nettopp har gjennomført – med 330 Chromebooks til lærere og elever.

– Fredag 5. april 2019 blir for all fremtid stående som en viktig milepæl for Ballangen kommune i vår kvalitetsutvikling, også på læringsverktøyene, for elever og lærere på Ballangen skole, sier rådmann Knut Einar Hanssen i Ballangen kommune i en pressemelding.

Ballangen kommune går nå over til «Google for Education», og investerer samtidig 1–1 i Chromebooks for både lærere og elever fra 1. klasse til og med ungdomsskolen.

Drar nytte av erfaringer i Narvik

I forbindelse med kommunesammenslåingen er det vedtatt at den nye kommunen som hovedprinsipp skal bruke IT-løsningene og systemene til dagens Narvik kommune. Det betyr at Ballangen kommune nå kan dra nytte av erfaringer både skolene i Narvik og IT-avdelingen til Narvik kommune har gjort seg over flere år med Google Education.

Viggo Fedreheim på IT Drift og Utvikling i Narvik har hatt en styrende hånd med Googles produkter og systemer i skolesektoren i Narvik, og nå også Ballangen kommune.

– I Narvik-skolene er konseptet med Google, Google Classroom og Chromebooks vel gjennomprøvd og implementert for lærere og elever. Det er derfor svært nyttig å kunne gjennomføre et opplegg der vi kan ta i bruk det vi har erfart og lært i Narvik kommune i Ballangen kommune når vi nå arbeider med å opprette nye Narvik kommune, sier Viggo Fedreheim i pressemeldingen.

Med fra Nederland

Lotte Simonsen, lærer på Skistua skole i Narvik, har tatt sertifikasjon som pedagog som vet hvordan man bruker Googles verktøy i klasserom. Lotte Simonsen og Viggo Fedreheim arrangerte kursdagen for lærerne i Ballangen. Kurset ble streamet til forskjellige møterom i både Ballangen og Narvik, for å gi flest lærere anledning til å fylle på med kunnskap. Lederen for Googles Education avdeling Grainne Rietveld åpnet kursdagen, og deltok på streaming fra Nederland.

– Lærere er kjekke elever, som alltid har mange spørsmål. Dette er et bra system for både lærere og elever, og man kan bruke det i mange sammenhenger i undervisningen. For å ha nytte av et slikt system er det viktig at det tas i bruk, og da må også lærerne kunne bruke det. Satsingen Ballangen nå gjennomfører er imponerende, sier Lotte Simonsen.

– Gjør hverdagen vår enklere

Rektor Marit Edvardsen trekker frem både fagressurser for elever og lærere og digitale verktøy som timeplanlegging.

– Dette har vi ventet lenge på og gledet oss veldig til. Alle ansatte har fått egen Chromebook, så nå skal det bli gøy å utforske mulighetene. Det blir lettere både å kommunisere og dele med hverandre. Dette vil gjøre hverdagen vår mye enklere, og undervisningen vår blir også mer i tråd med nye læreplaner, sier Marit Edvardsen.

– Vi går fra å måtte skrive oss opp på en liste for å kunne bruke datarommet til å kunne pakke ned hele datarommet. Vi kan bruke det som et ekstra klasserom, grupperom eller kanskje et musikkrom, sier hun.

IT Drift og Utvikling i Narvik planlegger i samarbeid med Ballangen kommune kurs for barnehageansatte i begynnelsen av mai, og kurs for resten av de ansatte i Ballangen kommune i løpet av mai.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken