Gå til sidens hovedinnhold

Nye Narvik Sykehus – fremtidens helsetjeneste

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det største prosjektet i Narvik er byggingen av et flunkende nytt sykehus. Det skal dekke et lokalsykehusområde på cirka 29.000 innbyggere i Nordre Nordland og Sør-Troms og i tillegg tilby tjenester til Universitetssykehuset Nord-Norges totale opptaksområde på 190.000 innbyggere. Nå skal vi samle tilbudet innen både fysisk og psykisk helse og rusbehandling på en plass. Det nye sykehuset skal sikre bedre kvalitet på helsetjenestene, økt pasientsikkerhet, lengre åpningstider og kortere ventetid. Sykehuset skal tilrettelegge for flyt, god logistikk og gode arbeidsprosesser. Nye Narvik Sykehus er først og fremst for pasienter og innbyggere i regionen. Det er også viktig å merke seg at dette prosjektet bidrar til en samfunnsnyttig verdiskapning. Vi er her med på å utvikle fremtidens helsetjeneste og dette er stort for Narvik.

FFO Narvik (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon Narvik) har vært med i prosjektet som fagpersoner siden 2019 og skal være med helt frem til sykehuset står ferdig. Vi jobber med mange aktører og selv om vi føler på ansvaret med å representere innbyggerne i Narvik kommune er det absolutt verd det. Vi vil takke Tor-Arne Hanssen, prosjekteier bygg, Viggo Søderblom, prosjektleder bygg, Lars Rye, prosjektleder organisasjonsutvikling, og sist, men ikke minst Gry Andersen, prosjekteier organisasjonsutvikling for at FFO Narvik får bidra i dette viktige prosjektet.

Nye Narvik sykehus har satt Narvik på kartet ved å bygge fremtidens helsetjeneste og det skal vi være stolte av.

Kommentarer til denne saken