Hadia Tajik besøkte Ellas Minne: – Et veldrevet sykehjem

AP-BESØK: Varaordfører-kandidat Tina Denstad, ordfører Rune Edvardsen, nestleder Hadia Tajik og tillitsvalgt Bente Martinsen.

AP-BESØK: Varaordfører-kandidat Tina Denstad, ordfører Rune Edvardsen, nestleder Hadia Tajik og tillitsvalgt Bente Martinsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hadia Tajik (36) ble imponert over det kommunale sykehjemmet Ellas Minne da hun besøkte Ofoten denne uken.

DEL

– Dette er et veldrevet kommunalt sykehjem der arbeidstakerne involveres godt, og de er svært bevisst på behov for heltid og en heltidskultur. Det gir et forutsigbart arbeidsliv som gir trygghet, også til fordel for beboere og pårørende.

– Jeg legger også merke til at de satser på god mat, og at de skal lukte mat ved måltidene. For dette skal være og oppleves som et godt hjem for beboerne, sier Tajik i en pressemelding fra Arbeiderpartiet.

Etablert for 30 år siden

Sammen med Narviks ordfører Rune Edvardsen og blant andre varaordførerkandidat Tina Denstad besøkte hun Ellas Minne og Bjerkvik forleden. Senere samme dag var hun i Ballangen og i Evenes.

Politikerne møtte ledelse og tillitsvalgte – og beboere og pårørende.

Ellas Minne ble etablert for 30 år siden, og kvinnen bakom det som kalles «Ellas Minne-modellen» var den gangs leder Ingrid Aspevik Havnø. Beboerne skulle aktiviseres, alle skulle «opp av senga» og spise sin egen mat osv. Ressursene brukes også på tvers mellom institusjonen og hjemmetjenesten.

Les også:

Ellas Minne består av to avdelinger, med henholdsvis 17 og 22 enerom. De har to plasser for lindrende behandling, to rom for kortids- og avlastningsplasser og egne enheter for mennesker med demens. Institusjonen har også eget kjøkken og vaskeri.

Ikke vanskelig med rekruttering

Ledelse og tillitsvalgte – Bård Karolius, Gro Johnsen og Bente Martinsen – fortalte om arbeidet for å bli sertifisert som «Livsgledehjem». De vektlegger at institusjonen siden etableringen har jobbet etter prinsippene om høy kvalitet som tilpasses den enkelte, for å gi størst mulig opplevelse av trygghet og livsglede.

Rune Edvardsen og Tina Denstad lot seg imponere over at det tilsynelatende ikke er vanskelig å rekruttere kompetente ansatte.

– Ellas Minne har sterkt fokus på heltidskultur, med gjennomsnittlig stillingsdekning på 80 prosent. Det viser at om det er fokus på hele, faste stillinger er det mulig å få dette til også i omsorgssektoren. Det må vi ta med oss videre i hele Narvik kommune, sier Tina Denstad.

– Godt samarbeid med tillitsvalgte og involvering av ansatte er særdeles viktig i den sammenhengen, sier Rune Edvardsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken