Vil stanse nye oppdrettsplaner

Oppdrett, fiskeoppdrett, laks, oppdrettsmerd, laksemerder, Ballangen sjøfarm

Oppdrett, fiskeoppdrett, laks, oppdrettsmerd, laksemerder, Ballangen sjøfarm Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Evenes Arbeiderparti sier foreløpig nei til alle planer om oppdrett.

DEL

I en pressemelding skriver partiet at de vil stanse alle nye planer om oppdrett i sjøen til en fullverdig og fremtidsrettet kystsoneplan er vedtatt av Evenes kommunestyre.

- Vi i Evenes Arbeiderparti har de to siste årene spilt en avgjørende politisk rolle i spørsmål om oppdrettsnæring i kommunen, sier ordførerkandidat og leder for Evenes AP, Terje Bartholsen.

- AP har hver gang avvist forslagene om dispensasjoner og jobbet hardt for å sikre flertall for å si nei i kommunestyret. Dette er alt for viktig til å vedtas gjennom dispensasjoner, skriver han.

LES OGSÅ: Ottar fikk nei til oppdrett i Evenes: – Jeg er utrolig skuffet

Partiet skriver i pressemeldingen at de krever at kystsoneplanen må sikre en omfattende involvering av innbyggere, næringsinteresser og at det legges vekt på miljøaspektene, og eventuelle arealkonflikter med både fiskerinæring, turisme og mulighetene for rekreasjon.

LES OGSÅ: Nå starter forberedelsene til det store slaget om oppdrett i Ofoten

- Dette er ikke et permanent nei til opprett, men foreløpig skal det være stopp. Evenes AP vil uansett bevare skjærgården vår for friluftsliv og rekreasjon. Det lover vi velgerne i programmet for kommende periode, sier Bartholsen.

LES OGSÅ: Forsvaret sier nei til oppdrett: Ønsker ikke døgnkontinuerlig kameraovervåkning nært Evenes


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken