(Siste)

Våren er høytid for oppussing, men for mange har vedlikehold i hjemmet blitt direkte vanedannende.

4 av 10 oppgir nemlig at oppussing kan være avhengighetsskapende fordi et konkret oppussingsprosjekt gjerne avdekker nye oppussingsbehov.

De fleste synes likevel oppussing er lystbetont, og det er soverommet vi synes er aller morsomst å pusse opp.

Dette viser en landsdekkende undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Byggmakker.

Selv om oppussing for mange oppfattes som vanedannende, er det likevel en lystbetont avhengighetssyssel.

57 prosent av de spurte liker nemlig å utføre oppussingsoppgaver i hjemmet selv.

55 prosent synes det er morsomt å pusse opp soverommet. Nesten like mange (54 prosent) synes det er morsomt å pusse opp stuen.

– Stue og soverom er de oppholdsrommene i hjemmet vi bruker mest. Samtidig vil det meste av vedlikeholdet  knyttet til disse rommene handle om typisk overflateoppussing som maling, tapetsering og gulvlegging. Alle forholdsvis enkle og lystbetonte oppgaver som de fleste klarer å utføre, og som man ser umiddelbare resultater av. Det sier salgs- og markedsdirektør Henning Johansen i Byggmakker.

Bad/toalett topper den innbyrdes rangeringslisten over de rommene nordmenn ikke liker å pusse opp. 39 prosent liker ikke å pusse opp dette rommet.

– Dette kan skyldes utfordringene med å gjøre jobben selv. Her kreves det fagkompetanse, så dette blir i høyere grad utført av håndverkere. Det som er spennende med å pusse opp badet, er den store forskjellen på hvordan et nytt og tidsriktig bad ser ut og hvilken atmosfære det gir, sammenliknet med et bad som er bygget i forrige århundre, sier Johansen. (ANB)