Ga 100.000 kroner til turgruppe og åpnet hytte ved Kjøpsvikvannet

ÅPNET HYTTE: Dugnadsarbeiderne Svein Berg og Reidulf Johansen hadde æren av å holde båndet som PH Larsen fra Sparebanken Narvik klippet over under den høytidelige åpningen ved Kjøpsvikvannet.

ÅPNET HYTTE: Dugnadsarbeiderne Svein Berg og Reidulf Johansen hadde æren av å holde båndet som PH Larsen fra Sparebanken Narvik klippet over under den høytidelige åpningen ved Kjøpsvikvannet. Foto:

Av

Sparebanken Narvik har gitt 100.000 kroner til Stortindprosjektet.

DEL

INNSENDT:Ved Kjøpsvikvannet står en hytte som har fått navnet «Sparebanken Narvik-hytta». I sommer ble den offisielt åpnet av sparebankens PH Larsen (Per Helge Larsen).

Dugnadsarbeiderne Svein Berg og Reidulf Johansen hadde æren av å holde båndet som Larsen klippet over under den høytidelige åpningen. Viggo Vikholt, som skal ha det meste av æren for selve oppsettingen av hytta, var ikke med denne dagen, men ellers var, foruten representanter fra banken, også andre medlemmer av Turgruppa i Kjøpsnes idrettslag, dugnadsarbeidere og andre turinteresserte til stede ved den høytidelige åpningen.

Leder i turgruppa, Emma Kristensen, kunne fortelle at hun i 2011 tok initiativet til å få dannet en turgruppe i idrettslaget som skulle jobbe for å få tatt i bruk de gamle stiene i nærområdet. Og gruppe ble det med egen anleggsgruppe som straks startet arbeidet med å få merket, skiltet og ryddet gamle stier i området ved Kjøpsvik.

Videre ble det klopplagt i våte områder, bruer ble bygd, tau hengt opp på bratte steder, og man fikk satt opp hytte både ved Kjøpsvikvannet og på Kobbvikhøgda, der man også har fått på plass universelt do. Benker ble også plassert på strategiske steder, og nylig ble det satt opp en utkikksplatting på Stortinden.

Ryddingen og merkingen av stadig nye stier fortsetter, og i sin tale før åpningen ved Kjøpsvikvannet, fortalte Kristensen at det var kommet ønske om å få satt opp et do også ved Kjøpsvikvannet, slik at man unngår at folk bruker nærområdet til avtrede. Det kan for øvrig nevnes at det langs stiene er hengt opp klippetenger og lagt ut bøker til å skrive navnene i, der både klipp og navnetrekk kan føre til fine premier.

SIGNERTE BESØKSBOKA: Finansiell rådgiver PH Larsen og Teamleder Kjøpsvik i Sparebanken Narvik, Alfhild Larssen, fikk æren av å være de første til å skrive navnetrekkene i besøksboka som nå er plassert i hytta ved Kjøpsvikvannet.

SIGNERTE BESØKSBOKA: Finansiell rådgiver PH Larsen og Teamleder Kjøpsvik i Sparebanken Narvik, Alfhild Larssen, fikk æren av å være de første til å skrive navnetrekkene i besøksboka som nå er plassert i hytta ved Kjøpsvikvannet. Foto:

PH Larsen kunne fortelle at banken bidrar mye til forskjellige prosjekter i Narvik-området og at de hvert år velger ut noen større prosjekter. Når de gikk inn med 100.000 kroner til Stortindprosjektet, så skyldes det at banken synes det er viktig å få folk ut i marka og at de vil være med på å skape trivsel både for lokalbefolkningen og andre. Den store støtten ser de også på som en premiering av ildsjelene som står på for å gå gjennomført slike prosjekter.

– Stortindprosjektet er et kjempebra prosjekt og et flott tiltak i nærområdet! avsluttet Larsen.

En av ildsjelene bak Stortindprosjektet, Svein Berg, med erfaring fra flere store naturprosjekter, rettet en stor takk til banken for den overveldende gaven til prosjektet. Han kunne fortelle at det har vært artig å være med på dette store dugnadsprosjektet der mye har skjedd i løpet av få år. Her har man også hatt stor glede av at folk utenom det vanlige turmiljøet har stilt opp for å få gjennomført de mange småprosjektene som er blitt gjennomført de siste årene. Nå ser han fram til at stiene skal bli ferdig digitalisert og at informajson om disse og diverse steder underveis skal bli å finne på internett.

Artikkeltags