Aldri har Geir leid ut så mange snøscootere. Og snart tar han imot et Narvik-firma som har bestilt 17 stykker

Stor pågang: Geir Isaksen melder om stor økining i antall utleiedøgn på utleide scootere. For første gang har de bikket 1.000 utleiedøgn.

Stor pågang: Geir Isaksen melder om stor økining i antall utleiedøgn på utleide scootere. For første gang har de bikket 1.000 utleiedøgn. Foto:

– Vi har aldri hatt så mange utleiedøgn. I år er første gang vi har bikket 1.000 utleiedøgn.

DEL

Fremover møter Geir Isaksen og familien hans på hytta på Katterjokk. På tomta står det en håndfull snøscootere, og Isaksen forteller at de har enda flere ute i drift hos kunder.

Han og samboeren Anita Myre bor i Harstad, og driver selskapet Båtsenter Nor As. Siden 2006 har de leid ut snøscootere på Riksgränsen.

– Selskapet ble egentlig etablert for at vi skulle kjøpe, selge og leie ut båter, men så var vi her på campingen på Riksgränsen og opplevde at etterspørselen etter nye og ekstreme snøscootere bare økte. I 2017 flyttet vi til vår hytte i Katterjokk.

– I starten ble det til at noen venner fikk leie scootere, men interessen var så stor at det bare var å gjøre det om til butikk, sier Geir Isaksen.

1.000 utleiedøgn

Han forteller at de på det meste har hatt 26 snøscootere tilgjengelig for utleie denne sesongen.

– Faktisk har vi aldri hatt så mange utleiedøgn som i år. I år er første gang vi har bikket 1.000 utleiedøgn, kan Isaksen fortelle.

– Det skyldes i stor grad at bedrifter har leid flere scootere over en lengre periode, utdyper han.

Isaksen forteller at majoriteten av kundene er nordmenn som vil til Sverige for å kjøre snøscooter i en kortere periode.

– Den største kundemassen består nok av folk fra Narvik og Harstad, men det er også folk lenger sør i landet som kommer hit. I år har vi også hatt kunder fra Spania, Sverige, Finland, Frankrike, Nederland og England, sier Geir Isaksen.

– Det er også vanlig med store gruppearrangementer, med firmaturer til Riksgränsen. I mai har vi blant annet et Narvik-firma som kommer hit i og skal leie 17 snøscootere, legger han til.

– Går av seg selv

Han forteller at snøscooterne de leier ut er stort sett årsferske modeller, og at de hvert år oppdaterer scooterparken.

– Det kan koste opp mot 40.000 kroner i året å eie en snøscooter. Dersom man bare skal kjøre noen få dager i året, er det enklere og billigere å leie en, sier han.

Isaksen anslår at han jobber fem–seks timer hver dag i sesong.

– Vi leverer ut scooterne på formiddagen, så går familien en skitur, og på ettermiddagen leverer kundene scooterne tilbake, sier han.

Lite profitt

Isaksen forteller at han drifter utleievirksomheten, men at det er samboeren, Anita Myre, som er sjefen. Hun forteller at ingen hever lønn som følge av at de leier ut snøscootere.

– Dette begynte egentlig bare som en familiegreie. Pengene vi i dag tjener i selskapet, får vi gjennom å selge tilhengere i Narvik, Harstad og Lofoten, hevder Myre.

– Ingen profitt? Hva er motivasjonen for å leie ut scootere da?

– Det er jo et aksjeselskap, og verdiene våre ligger i selskapet. Så vi ønsker naturligvis ikke å gå i minus. Jeg har også en framtidig visjon om å gå av med pensjon og drive med dette på heltid, sier Isaksen.

Isaksen har i flere år jobbet operativt i Forsvaret, men ble nødt til å gå over til en administrativ stilling etter en ryggskade i 1997. I dag er han 51 år gammel.

– Gjennom forsvaret har jeg kompetanse på vintertjeneste, snøskred og utdanning på lette terrengkjøretøy. Målet er å drive med snøscooteropplæring, HMS-kurs og arrangere eventer og ekskursjoner for turister, sier han.

Klar oppfordring

– Har det vært noen uheldige hendelser i år?

– Vi har kun hatt én skade på en scooter. Ellers er det veldig lite som har skjedd, bare småtterier, rapporterer Isaksen.

Han har en klar oppfordring til alle som skal sette seg på en snøscooter.

– Jeg oppfordrer folk til å kjøre lovlig, innenfor de begrensningene som er gitt i områdene her. Hvis vi ønsker å kjøre snøscooter også i fremtiden, så krever det at man respekterer reglene og omgivelsene. Vis hensyn hvis du ferdes nær skiområder, og vær klar over støynivået scooteren lager, er den tydelige oppfordringen hans.

Artikkeltags