De mest leste nyhetssakene fra 2016

Illustrasjonsbilde årskavalkade plussaker.

Illustrasjonsbilde årskavalkade plussaker.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Årskavalkade Året 2016 har vært et begivenhetsfylt år og Fremover har omtalt mange små og store nyheter det siste året.

Her er listen over de mest leste nyhetssakene fra året som har gått.

Alle saker er bak betalingsmur og for våre abonnenter.

(Innhentingen av tallene er foretatt før jul. Alle tallene gjelder dermed for alle visninger av saker i løpet av perioden 1. januar til og med 21. desember, red. anm.).

1. Den mest leste saken er en oppfølger dagen etter det forferdelige drapet ved Skjombrua 1. november i år. To menn ble knivstukket inne i en bil. Martin Liebraaten (21) døde av skadene han ble påført og en annen mann ble alvorlig skadd, men overlevde. En 23 år gammel mann meldte seg selv hos politiet samme kveld og erkjente dagen etter straffskyld.

Denne saken hadde 6.690 sidevisninger i 2016.

2. Også nummer to på lista handler om drapet. Etter at to personer ble knivstukket forlot den nå drapssiktede stedet i en stjålet bil. Han kjørte så hjem til sin bopel i Ballangen før han igjen kjørte til Narvik. Politiet kom like bak og gjennomsøkte leiligheten til drapssiktede. Fremover var på stedet like etter og snakket med naboen hans.

Denne saken ble lest av 5.124 stykker.

3. En god næringslivssak som mange fant interessant. Coop Obs er en kjent butikk for mange i Narvik. Nå skal den avvikles til fordel for Coop Extra. Det betyr at 16 personer mister jobben i regionen.

Saken ble lest av 4.525 personer.

4. Kanskje en av de mer spesielle sakene på listen. Fremover fikk meldinger om at en semitrailer hadde havnet i en husvegg på Framnes og vi sjekket det ut. Meldingene stemte og en semitrailer hadde fått problemer på glattisen og sklidd inn i en husvegg.

Saken har 4.472 sidevisninger i år.

5. En sak innenfor hockeyverdenen. Emily (31) er Arctic Eagles-supporter på sin hals. Fra sin vante plass fulgte hun kampen mellom Ørnene og Nidaros. Plutselig smalt det. Hun fikk en ishockeykølle i hodet.

Saken ble lest 4.098 ganger.

6. 11. desember åpnet alle sluser seg og ned kom det enorme mengder snø. Det snødde faktisk mest i hele landet i Narvik den kvelden og natta. Enkelte steder kom det én meter snø. Det sier seg selv at da blir det utfordrende for brøytemannskapene. Fremover intervjuet en om jobben og den ble karakterisert som «en håpløs oppgave».

Saken ble lest av 4.035 personer.

7. Nok en næringslivssak og nok en sak som omhandler et kjent handelssted - Europris. Butikken skal nå flytte til byen og Fremover presenterte hvor og hvorfor.

Saken fenget mange og endte til slutt opp med 3.955 visninger.

8. Næringslivssaker fenger mange. Det gjorde også denne saken. Dette var en sak som ble publisert på Fremover.no 31. januar 2016. I august 2015 startet Renate Gabela opp interiørbutikken «MyHome by Gabela», men 28. januar året etter ble det åpnet konkurs etter at det var meldt om oppud.

Interiørbutikk konkurs 

9. En tragisk sak som kom i kjølvannet av VGs avsløringer fra Tysfjord. Fremover ble kontaktet av en kvinne som hevdet at hun ble utsatt for seksuelle overgrep fra svært ung alder og at hun ikke fikk hjelp fra noen i meningheten hun tilhørte. Kvinnen var født inn i en læstadiansk forsamling tilhørende Narvik kommune.

Saken ble lest av 3.801 personer.

10. Siste på topp-ti listen er en ganske absurd sak. Fremover snakket med vitner som skildret et hendelsesforløp som nesten høres ut som en actionfilm. En huseier tok opp jaktet på en innbruddstyv. Da han nådde igjen bilen til tyven suste han forbi i sin egen bil og foran bilen til innbruddstyven - bråbremset slik at de kolliderte. Gikk ut, dro ut et sverd og begynte å stikke det inn i bilen mot innbruddstyven.

Saken ble lest av 3.782 personer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken