Ingen nye søk i Tamokdalen i natt

HOLDT VAKT: Militærpolitiet holdt natt til fredag vakt og gikk patruljer ved basen for redningsaksjonen på Olsrud i Tamokdalen.

HOLDT VAKT: Militærpolitiet holdt natt til fredag vakt og gikk patruljer ved basen for redningsaksjonen på Olsrud i Tamokdalen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Været tillot ikke nye forsøk på helikoptersøk etter de fire savnede skiløperne i Blåbærfjellet natt til fredag. Vervarslinga i Nord-Norge melder om bedre forhold utover dagen.

DEL

Skredet i Tamokdalen:Nordlys: – Politiets stab møtes klokken 08.00. Da vil det bli lagt en plan for eventuelt nye søk i området, og sett på hva slags muligheter man har utover dagen, opplyste operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt ved 05.30-tiden fredag morgen.

Fredag kveld ble det gjennomført to forsøk for å komme seg inn i det aktuelle skredområdet med helikopter, både med ambulansehelikopteret fra UNN og et av Forsvarets Bell-helikoptre fra Bardufoss. Begge måtte gjøre vendereis på grunn av snøbyger og dårlig sikt.

Skredeksperter på plass

Ved 05.00-tiden fredag morgen var det null grader og regnet lett ved politiets base på Olsrud i Tamokdalen.

Meteorologisk institutts målestasjon på Sjufjellet (1020 moh.), nabofjellet til Blåbærfjellet, viste minus 5,8 grader og 3,5 m/s – lett bris.

NVE har satt den generelle faregraden i Indre Troms til tre – betydelig.

«Generelt ustabile forhold. Store ustabile fokksnøflak kan lett løses ut og vedvarende svakt lag kan trigges. Vær svært konservativ ved ferdsel i terrenget», skriver Varsom.no.

Tre skredeksperter fra NVE er på plass i Tamokdalen. De vil bli løftet inn i det aktuelle leteområdet med helikopter når været tillater det, slik at de kan vurdere skredfaren med tanke på innsatsen på bakken.

Fire skiløpere - tre finske menn og en svensk kvinne - har vært savnet siden onsdag ettermiddag. Politiet frykter at alle er tatt av et snøskred.

Meteorolog: Bedre vær fredag

Ifølge vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Trond Lien, vil det bli bedre forhold for søk fredag enn de foregående to dagene.

– Det blir mindre vind enn i går kveld og i natt. Det vil gå enkelte sluddbyger, men det blir veldig lite av det, ser det ut til. Generelt sett blir det bedre vær i Indre Troms enn det var i går kveld, da det gikk byger i større grad, sier Lien til Nordlys.

Artikkeltags